avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 634 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara. Părinții mei au divorțat de peste 10 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara. Părinții mei au divorțat de peste 10 ani. Tatăl ...

Bună seara.
Părinții mei au divorțat de peste 10 ani.
Tatăl meu a rămas în casa construită de ambii părinți, pe când noi, doi frați, am plecat împreună cu mama ca să ne refacem viața.
Din cauza costurilor ridicate și a lipsei banilor, am sfătuit-o pe mama la acel moment să nu facă partaj, deoarece atâta timp cât tatăl nostru este în viață, niciunul din noi nu se va întoarce să locuiască în casă.
În extrasul CF casa apare pe numele amândurora.
Se poate ca mama să rămână fără partea ei de casă?
Se poate ca tata să facă ceva cu casa fără știrea/semnătura mamei?
Am auzit ieri de termenul de uzucapiune și m-a pus pe gânduri.
Mulțumesc frumos pentru răspuns.
Cel mai recent răspuns: ValeMaria , utilizator 20:40, 13 Noiembrie 2020
Ceea ce incercam sa va explicam aici este ca mama, care mai avea si copiii cu ea, putea sa il alunge pe tata fix cum spuneti ca afacut el. Ca nu a facut asta, a fost alegerea ei. Nu o judeca nimeni nici pe dansa si nici deciziile luate. Vi se explica doar ca unele alegeri au consecinte si una dintre aceastea este ca azi va cheltui mai multi nervi si bani ca sa recupereze ce a pierdut din alegerea proprie .... si nu are nici macar 50% sanse sa recupereze :(
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ValeMaria 1. Nu, mama dvoastra nu poate fi deposedata de partea dumneaei! 2. Tatal poate sa faca cu casa multe, de pilda sa o inchirieze. Nu o poate ipoteca/gaja/vinde fara acordul fostei sotii, mama dvoastra. 3, Nu se pune problema de uzucapiune! Partajul, dupa atatia ani, nu va fi usor. Conteaza mult doua lucruri: banii si priceperea avocatului. Ideal ar fi un partaj pe cale amiabila, la notar. Este cea mai ieftina procedura si cea mai rapida. Cu o conditie: fostii soti sa cada de acord. Partajul in instanta presupune (aproape) obligatoriu expertiza tehnica judiciara, adica evaluarea imobilului. Intr-o expertiza cel care vrea sa-si maximizeze sansele are nevoie sa angajeze un expert asistent, acesta va fi avocatul lui. Un proces de partaj, cu expertiza (eventual si contraexpertiza), cu cai de atac, dureaza ani de zile, n-am socotit si efectele pandemiei si costa si nu putin. Dar daca v-ati hotarat sa luati taurul de coarne, incepeti cu inceputul: angajati-va un avocat, mai precis o avocata, una care s-a specializat pe acest gen de cauze. Serioase, muncitoare, la zi cu update-urile, am tot respectul pt. doamnele avocat!
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2020
DlGoe, utilizator
În regulă, am înțeles că situația în care ne aflăm nu e deloc una fericită.
Vă rog să mă ajutați cu un sfat: ce putem face acum pentru a rezolva problema astfel încât să obținem cât mai mult.
Țin să menționez că o înțelegere pe cale amiabilă este imposibilă.
Mulțumesc.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la avocat, explicati situatia si incepeti partajul pe cale judiciara. Pe langa partajarea bunului cereti o suma pentru folosinta cotei mamei in toti acesti ani.
Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.
O seară plăcută!
Ultima modificare: Vineri, 13 Noiembrie 2020
ValeMaria, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tata agresiv si betiv Blabla1234 Blabla1234 Buna,am si eu niste probleme cu tatal meu. Efectiv de cand eram mica ne terorizeaza si pe mine si pe mama mea. Acum daca am crescut si ma pot duce la munca are ... (vezi toată discuția)
Ajutor (violenta domestica) sergiux3m sergiux3m Numele Meu este sergiu am 22 de ani si sunt din tulcea....poate nu are relevanta.......de ceva timp adica de vreo 6-7 ani viatza mea si a celorlanta 2 surori ... (vezi toată discuția)
Obligatii plata cheltuieli de judecata la un proces de partaj ... undrh undrh Obligatii plata cheltuieli de judecata la un proces de partaj intre frati. Detin 6/8 dintr-un imobil din 2015 (celelalte doua optimi apartin celor doi frati ai ... (vezi toată discuția)