avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... producator agricol autorizat
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

producator agricol autorizat

Cultiv 7 ha porumb si 1 ha cartofi si vand produsele in piata si chiar de acasa pe baza certificatului de producator. Daca doresc fonduri europene pentru ferma de semisubzistenta este necesar sa ma autorizez, in acest caz eu va trebui sa vand produsele cu casa de marcat ? sau inregistrare in registru contabil ? cu norma de venit sau venit real ? nu depasesc 10.000 de euro pe an.
Va rog sa ma jutati sa-mi clarific aceste probleme
Cel mai recent răspuns: Seffer Laurentiu , Consilier juridic 20:33, 8 Ianuarie 2010
Pentru accesarea fondurilor europene in caliatea dumneavoastra de agricultor va puteti adresa Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura (APIA) sau Agentiei de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP).
1. APIA incepand cu data de 1 martie pana la 15 iunie a fiecarui an desfasoara programul de depunere a cererilor de plata pentru suprafetele de terenuri cultivate sau intretinute in conditi bune de mediu.
2. APDRP deruleaza fondurile disponibile pentru Masura 141 “Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta” sunt de 47.607.740 Euro. Suma maxima
nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 141 este de 1.500 Euro/an/ferma de semi-subzistenta.
Fondurile disponibile pentru Masura 142 “Infiintarea grupurilor de producatori” sunt de 6.942.795 Euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 142 este de: 100.000 Euro/Anul I, 100.000 Euro/An II, 80.000 Euro/An III, 60.000 Euro/An IV, 50.000 Euro/An V
Fondurile disponibile pentru Masura 112 “Instalarea tinerilor fermieri” sunt de 84.305.371 Euro. Suma maxima nerambursabila care poate fi acordata pentru finantarea unui proiect din cadrul Masurii 112 este de 25.000 Euro / exploatatie.
Totodata Ministerul Agriculturi este abilitat de a derula accesarea fondurilor europene pentru urmatoarele masuri:
Masura 112 - Instalarea tinerilor fermieri
Masura 141 - Sprijinirea fermelor agricole de semi-subzistenta
Masura 142 - Infiintarea grupurilor de producatori
Masura 121 - Modernizarea exploatatiilor agricole
Masura 123 - Procesare, industrie alimentara
Masura 125 - Îmbunătăţirea şi dezvoltarea infrastructurii legate de dezvoltarea şi adaptarea agriculturii şi silviculturii
Masura 312 - Sprijin pentru crearea si dezvoltarea de micro-intreprinderi
Masura 313 - Incurajarea activitatilor turistice
Masura 322 - Renovarea, dezvoltarea satelor, imbunatatirea serviciilor de baza pentru economia si populatia rurala si punerea in valoare a mostenirii rurale
Masura 431.1 - Sprijin financiar pentru pregatirea dosarelor pentru selectia GAL
Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2010
Seffer Laurentiu, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ferme de subzistenta sau semi-subzistenta popcamelia99 popcamelia99 ce acte necesit pentru a face o ferma de subzistenta sau semi-subzistenta pentru pasari de curte-gaini, curci,rate,gaste.... (vezi toată discuția)
Fonduri europene celbun celbun buna ziua vreau sa stiu de la cati ani poti sa ei fonduri europene si ce acte iti trebuie vreau sa iau fonduri europene nerambursabile pentru o ferma de ... (vezi toată discuția)
Finantari nerambursabile pentru infiintare firma lavitahi lavitahi Buna ziua, M-ar interesa daca sunt finantari nerambursabile pentru infiintarea unei firme avand domeniul de activitate \"administrare imobile\". In prezent ... (vezi toată discuția)