avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 529 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... examen barou februarie
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

examen barou februarie

Care este forma subiectelor date la urm examen? In metodologie nu scrie decat ca sunt subiecte grila. Cate variate, cate raspunsuri sunt corect? Unde ar trebui sa gasesc raspunsurile acestea?
Cel mai recent răspuns: simina suciu , utilizator 06:25, 25 Ianuarie 2010
danacr3 a scris:

pt diana m
am citit tot ceea ce ai dat tu copy paste , intrebarea importanta era cea de mai sus , cum se vor puncta raspunsurile
multumesc oricum


Uite un extras din Regulamentul - cadru privind sustinerea examenului:

(3) Probele scrise se desfăşoară prin rezolvarea unor subiecte tip grilă, care sunt cuprinse în „Chestionarul de examen”.
(4) Chestionarul de examen cuprinde 200 de întrebări, câte 40 pentru fiecare dintre disciplinele de examen, grupate astfel: 80 de întrebări pentru disciplinele „drept civil – drept procesual civil”, 80 de întrebări pentru disciplinele „drept penal – drept procesual penal”, 40 de întrebări pentru disciplina „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat”.
(5) Timpul necesar pentru formularea răspunsurilor la întrebările din chestionarul de examen este cel stabilit de Comisia de elaborare a subiectelor şi nu poate depăşi 4 ore socotite din momentul în care s-a încheiat distribuirea testelor pentru toţi candidaţii.
(6) Cele 200 de întrebări cuprinse în Chestionarul de examen se vor repartiza astfel încât examenul să se susţină în două zile succesive, pentru fiecare zi urmând a fi soluţionate subiecte (întrebări) repartizate în teze de examen, astfel:
- în prima zi de examen, teza de examen va cuprinde 20 de întrebări la disciplina „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat” şi 80 de întrebări pentru disciplinele „drept civil – drept procesual civil”;
- în a doua zi de examen, teza de examen va cuprinde 20 de întrebări la disciplina „organizarea şi exercitarea profesiei de avocat” şi 80 de întrebări pentru disciplinele „drept penal – drept procesual penal”.
(7) Tezele de examen cuprind aceleaşi întrebări, care pot fi amplasate într-o ordine diferită, astfel încât să se evite distribuirea tezelor cu cuprins identic candidaţilor alăturaţi.
(8) Fiecare răspuns corect primeşte un punct care are ca echivalent 0,25 sutimi în sistemul de notare de la 1 la 10.
(9) Evaluarea răspunsurilor la întrebările din chestionarul de examen se poate realiza şi prin procesare electronică.
pentru peruschi
scuza-ma ca am citit regulamentul
intrebarea e simpla
daca ai 1 intrebare cu 4 variante din care 3 sunt corecte, iar tu nu raspunzi decat la 2 , care este sistemul?, 0,25 in sistemul de notare de la 1 la 10??????????#-o
In cazul in care ai 1 intrebare cu 4 variante din care 3 sunt corecte, iar tu raspunzi decat la 2, se considera faptul ca ai gresit intrebarea si nu ti-o puncteaza deloc. Din cate stiu asa este la INM, nu cred ca aici se va merge pe o varianta diferita ...
asa ma gandeam si eu, ca ar putea fi, dar aici nu este INM , totusi imi era necesara o confirmare
Multumesc
sincer eu nu cred ca se va da doar sinteza, pentru ca de cand e lumea si pamantul s-au dat spete la definitivat. poate spetele au fost diferite de-a lungul anilor in sensul ca in anumiti ani au fost si intrebari de teorie sau cum s-a dat in noiembrie cu recunoasterea de institutii si solutionare. si in plus tb sa se faca o departajare intre intrare si definitivat si ai voie si cu legislatie...nope eu nu cred ca e sinteza. daca ai auzit tu de prin interior, dar oricum la cate zvonuri de aud de obicei...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot da examen pentru avocat stagiar? quicky quicky Am si eu o intrebare si le multumesc pe acesta cale celor care imi vor raspunde. Vreau sa stiu cum pot da examen pentru avocat stagiar si unde pot afla mai ... (vezi toată discuția)
Admiterea in barou mihaelamiki99 mihaelamiki99 buna ziua ..poate cineva sa ma ajute si pe mine cu mai multe detalii despre admiterea in barou??m-am intors curand din strainatate si nu stiu nimic despre ... (vezi toată discuția)
Barou 2011 andra-celia andra-celia buna ziua,care este perioada de inscriere pentru sustinerea ex de primire in prof de av ca av stagiar,ca pe site nu gasesc decat datele ex propriu zise,ele din ... (vezi toată discuția)