avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 711 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Optez pentru plata cas prin declaratia unica ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Optez pentru plata cas prin declaratia unica rectificativa pentru 2020

In contabilitatea pfa sistem real, in cazul in care optez pentru plata cas prin declaratia unica rectificativa pentru estimat 2020 si platesc pentru un an de zile toata suma in decembrie 2020, deducerea acestei sume se inregistreaza toata in contabilitatea pe 2020?
Ultima modificare: Luni, 23 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Alexutu123 , utilizator 16:44, 7 Decembrie 2020
Da.
Si care este perioada in care se considera ca sunt/am fost asigurata? ian 2020-dec2020 sau un an in continuare de la data platii ?
Treaba cu "asigurat de la data depunerii declaratiei" este doar pentru contributi la sanatate. La pensie platiti acum dar, va aparea ca ati platit contributia la pensie pentru 2020 dar asta abia spre sfarsitul anului viitor cand se va face schinbul de informatii intre cei de la finante si cei de la casa de pensii.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2020
george-neagu, moderator
Si cand mai platesc contributie, diferenta pentru realizatul pe 2020, in 2021, tot pe 2020 se considera ca am fost asigurata?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce trebuie sa faca un pfa pentru a fi asigurat medical? Raluca Dana Raluca Dana Buna ziua! Ma puteti lamuri, va rog, care sunt pasii pe care trebuie sa ii faca un PFA pentru a fi asigurat medical? Se poate realiza online, in conditiile ... (vezi toată discuția)
Contributii intreprindere individuala CONTRIB.Dorina CONTRIB.Dorina Am o II si am fost angajat pana in acest moment cu 8 ore la o societate.La II nu am depasit plafonul pentru care se aplica contributia sanatate si CASS.De luna ... (vezi toată discuția)
Referitor la contributia la pensie Alexutu123 Alexutu123 Referitor la contributia la pensie: se poate face rectificativa a declaratiei unice oricand in timpul anului astfel incat sa optez pentru plata la pensie chiar ... (vezi toată discuția)