avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 753 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... In 2008 tata a dobandit act de moștenire pe un imobil ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

In 2008 tata a dobandit act de moștenire pe un imobil ,în momentul ...

In 2008 tata a dobandit act de moștenire pe un imobil ,în momentul dobandirii imobilului el era divorțat.in 2009 a decedat dar tot în 2009 s-a recăsătorit cu mama.,noi suntem 3 copii.as vrea sa stiu daca mama are vreun drept la aceea moștenire dacă aceasta a fost dobândită înaintea casatoriei.tin sa mentionez ,căsătoria a fost încheiată cu 1 zi inaintea decesului tatălui.
Cel mai recent răspuns: romascanu , moderator 11:32, 29 Noiembrie 2020
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
sadrian a scris:

Este dubioasa aceasta casatorie cu 1 zi inaintea decesului.

Treceți cu vederea cei trei copii care n-au apărut din lampa lui Aladin.
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Dle. @sadrian,

Cam cât să fie?
Există oameni la ATI acum în vremuri de pandemie.
Ia uimiți-ne dvs. cu o propunere.
Cam cât gândiți dvs. că ar trebui să fie durata unei căsătorii pentru ca în caz deces să fie recunoscută calitatea de moștenitor a soțului supraviețuitor?

A! Și să nu uităm că ar putea să existe și un copil conceput și nenăscut încă în clipa în care părintele său (soțul mamei) trece pe lumea ailaltă. Se VA naște viu ... Mâine, poimâine... Iaca așa, ca spor de complicație, pentru mintea celor ce cred că sunt mai înțelepți decât legiuitorii de la romani și mai încoace.

Hai să vă vedem. Că-i ... practică umană concretă. (ca să vă citez)

Imaginați-vă pe dvs. sau pe cineva apropiat dvs. (copilul dvs./nepotul dvs.) într-o asemenea situație.
Și acum spuneți-ne dvs. care este acel număr al orelor/zilelor/anilor de căsătorie pe care-l propuneți pentru ca legea să „reconsidere noțiunea de durată a căsătoriei.” (așa cum ziceți)

Au fost și vremuri de război. Azi se căsătoreau, mâine plecau pe front. Poate presimțeau că nu se vor mai întoarce, dar știau că legea va recunoaște drepturile copilului lor conceput într-o căsătorie de ... cât apucase ea să fie.
Ultima modificare: Duminică, 29 Noiembrie 2020
romascanu, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiunea dana iuliana dana iuliana Suntem trei surori,iar tatal nostru prin mostenire de la mama sa a primit un imobil in timpul casatoriei (a doua, deci nu cu mama noastra).Tatal ... (vezi toată discuția)
Mostenire alexandra14 alexandra14 in urma decesului tatalui, ramane mama si copilul, cu ce cota fiecare? (vezi toată discuția)
Mostenirea copiilor nelegitimi Elena59 Elena59 Buna ziua! Spuneti-mi, va rog, care este cota mostenirii legale pe care sotul supravietuitor o primeste dupa decesul sotiei(celuilalt sot)? Situatia (speta) ... (vezi toată discuția)