avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Boxa/ghena gunoi ocupate de un singur vecin de pe ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Boxa/ghena gunoi ocupate de un singur vecin de pe palier

Buna ziua,
Locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje, la etajul 5, la fiecare etaj este o boxa ce a fost dedicata ghenei de gunoi.
Intre timp aceste ghene au fost anulate si acest spatiu este acum ocupat abuziv peste noapte( a fost pusa o incuietoare la usa de acces in boxa ) de catre un vecin de pe palier care de fapt nici nu sta de mai bine de 3 ani in apartament ... se pare ca a iesit la pensie si a plecat la casa care o detine intr-un sat.
Mai mult de atat acest vecin care a ocupat aceasta boxa are si datorii foarte mari la asociatie, ce ma sfatuiti sa fac in acest caz?

De aproximativ 5 luni a fost schimbat tot comitetul asociatiei / presedinte / adiministrator / etc.

Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: draftacristi , utilizator 09:20, 30 Noiembrie 2020
Ideea este ca acel spatiu sta inchis de mai bine de 3 ani de o singura persona si macar daca l-ar folosi ar fi ok, dar este inchis degeaba si totodata neutilizabil pentru restul vecinilor de pe palier printre care sunt si eu.

Faza este ca nu cred ca pot forta deschiderea usii ca sa reusim sa nu mai ifie inchis, habar nu am ce poate sa isi tina acest individ acolo, iar daca fac acest lucru imi este frica ca mai devreme sau mai tarziu ajung pe la Politie sa dau declaratii precum ca i-as fi furat de pe acolo mai stiu eu ce....
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lasati treaba asta in seama asociatiei, ea este responsabila.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti acest lucru (fortarea deschiderii usii ) impreuna cu toti membrii asociatiei si incheiati un proces verbal in care specificati si ce ati gasit in interiorul acelui spatiu care, chiar daca este ghena de gunoi transformat in boxa/spatiu de depozitare face parte din partile comune unde orice locatar are drept de acces. SI pentru acel spatiu se calculeaza cota parte indiviza, deci platiti pentru el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Atac decizie adunare generala comancorinaadelina comancorinaadelina Buna seara, ma confrunt cu urmatoarea situatie cu administratia blocului unde locuiesc, si anume: stau intr-un bloc cu 10 etaje din 2007 iar una din boxele de ... (vezi toată discuția)
Vecinii de etaj au decis să înlocuiască ușa de la ghenă cu una termopan cu yală fără să mă consulte, iar acum îmi cer 78 de lei ca să-mi dea cheie. e legal? Roxana Sotarnel Roxana Sotarnel Buna ziua. Sunt proprietarul unui apartament dintr-un bloc in sectorul 3. Vecinii de etaj au luat decizia de a se inlocui usa de la ghena cu una de termopan ... (vezi toată discuția)
Dreptul asupra balconului vasileemil vasileemil Buna ziua, Va rog sa imi dati un sfat referitor la urmatoarea problema: Am achizitionat recent un apartament compus din doua camere si un balcon, care ... (vezi toată discuția)