avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Buna seara! Am si yo o intrebare in legatura cu ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Buna seara! Am si yo o intrebare in legatura cu pasaportul! Pasaportul ...

Buna seara! Am si yo o intrebare in legatura cu pasaportul! Pasaportul meu este pe numele dinaintea casatoriei, am divortat si as dori sa stiu daca as putea sa il folosesc daca am revenit la numele anterior, pasaportul este inca valabil! Multumesc
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 16:47, 29 Noiembrie 2020
Nu!
În momentul în care divorțul a devenit definitiv, toate actele în care aveți numele anterior trebuie preschimbate în termen de 15 zile (carte de identitate, pașaport, permis, legitimație de serviciu,etc).
Institutia care a pronunțat divorțul (instanță, notar, primărie) are obligația de a comunica către Evidența persoanei o copie a divorțului și baza de date se va actualiza cu noul nume, astfel ca actele aflate în posesia dvs. nu vor mai fi în concordanta cu baza de date națională.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Folosirea numelui abuziv iulianaurel iulianaurel sotia a parasit domiciliul(habar n-am unde e)...as putea deschide o actiune in instanta cu motivul:folosirea abuziva(fara acordul meu de a mai purta numele de ... (vezi toată discuția)
Pasaport dupa divort LUMI39 LUMI39 sunt divortata de un an,am cerut schimbarea numelui dupa divort cu cel avut anterior casatoriei.as vrea sa stiu daca mai pot calatori cu pasaportul pe numele ... (vezi toată discuția)
Permis după divorț și schimbare nume Emanuela1306 Emanuela1306 Buna!Eu locuiesc in strainatate, în 2016 m-am căsătorit în România,anul acesta am divorțat iar acum sunt in tara pentru a schimba actele,problema mea ... (vezi toată discuția)