avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract de munca prin firma de recrutare! Bună ziua ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract de munca prin firma de recrutare! Bună ziua As avea ...

Contract de munca prin firma de recrutare!
Bună ziua

As avea nevoie de niște păreri pentru următoarea speță va rog :

Am fost angajat printr-o firma de recrutare cu o perioada contractuala de 1 an de zile cu posibilitate de prelungire.
In 02.12.2020 îmi expira contractul de munca și am ales sa numai continui cu acesta firma din următoarele motive.
1.M-au anunțat cu 5 zile inainte de expirarea contractului ca îmi vor prelungi pe 3 luni (este normal cu 5 zile inainte?? nu cu 30 zile?) - am refuzat acest lucru și am încheiat colaborarea cu ei.

2.Contractul de munca nu are data și nici numar de înregistrare (exemplarul meu, al lor nu știu)

3.In oferta de munca aveam 3 județe în care trebuia sa îmi desfășor activitatea, în contract au aparut 8 județe în care sa îmi desfășor activitatea, iar eu mi-am desfășurat activitatea cu totul în alte județe decat cele menționate atat în oferă cât și în contractul de munca.

4.Salariu meu era compus din partea fixa + bonus la 3 luni.

5.Pe fluturasii de salariu nu se regăsește decât salariul și atat, excepție 2 luni-
într-o luna(septembrie) sa regăsește bonusul sub denumirea de avansuri (asa apare și pe extrasul meu cont, nu trebuia sa apara sub denumirea de bonus?), flurasul din luna iunie în care mi s-a virat bonusul nu l_am primit de la ei, iar pe fluturașul din luna martie când am primit bonus nu apare menționat bonsul sub nici o denumire, doar salariul și atat(nici măcar sub forma de avansuri ca în luna septembrie).Deci bonsul pe care l-am primit în luna Martie nu se regăsește pe nici un fluturaș!

6. În fiecare luna le trimiteam bonuri (mancare, suc, diverse cheltuieli, protocol) iar ei îmi virau banii pe bonurile respective sub denumirea de avans în fiecare luna insa acea suma nu se regăsește pe niciun fluturas(aici nu pot face ei învârteli ne legale?)
Ce pot face în acest caz și unde trebuie sa îmi cer drepturile?

Va mulțumesc

Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Noiembrie 2020
Ion Mihai89, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 08:18, 29 Noiembrie 2020
1.M-au anunțat cu 5 zile inainte de expirarea contractului ca îmi vor prelungi pe 3 luni (este normal cu 5 zile inainte?? nu cu 30 zile?) - am refuzat acest lucru și am încheiat colaborarea cu ei.

Nu exista niciun termen de 30 de zile pentru comunicare ... va puteau instiinta si cu o zi inainte. Prelungirea are nevoie de acordul dvs.

2.Contractul de munca nu are data și nici numar de înregistrare (exemplarul meu, al lor nu știu)

Dvs l-ati semnat ?

......

6. În fiecare luna le trimiteam bonuri (mancare, suc, diverse cheltuieli, protocol) iar ei îmi virau banii pe bonurile respective sub denumirea de avans în fiecare luna insa acea suma nu se regăsește pe niciun fluturas(aici nu pot face ei învârteli ne legale?)
Ce pot face în acest caz și unde trebuie sa îmi cer drepturile?

Neplata unor drepturi salariale poate face obiectul unei :
- unei sesizari la ITM-ul in raza caruia acel angajator isi are sediul social
In sesizare veti specifica datele dvs de identitate , precum si neregulile savarsite de catre angajatorul dvs in legatura cu relatiile de munca, securitatea si sanatatea in munca . De exemplu, neplata drepturilor salariale, neinregistrarea demisiei, neplata orelor suplimnetare, neacordarea repausului saptamanal etc.

ITM-ul va constata incalcarea legislatiei muncii , va putea trasa ca masura prezentarea dovezii de plata a salariului si va putea sanctiona - indirect - cu avertisment sau cu amenda pe angajator, dar - atentie - nu-l poate obliga pe angajator sa va plateasca salariile restante.

Sesizarile pot fi transmise catre ITM (Inspectoratul Teritorial de Munca) prin:
- posta;
- e-mail;
- fax;
- inregistrate chiar la sediul institutiei.

- unei actiuni in instanta la Tribunalul in raza caruia aveti domiciliul sau locul de munca.
Singura autoritate in stat care il poate obliga pe angajator este instanta de judecata. Actiunea se depune la Tribunalul in a carui raza aveti domiciliu sau locul de munca , in termen de 3 ani de la data de cand trebuia sa va plateasca salariile. Actiunea este scutita de plata taxelor judiciare.

- unei proceduri de mediere.
Medierea conflictelor de munca poate interveni atat in faza extraprocesuala (inaintea declansarii unui proces in fata instantelor de judecata) cat si in etapa procesuala (dupa ce s-au formulat cereri de chemare in judecata, apeluri sau recursuri).
Pentru medierea conflictelor individuale de munca sunt aplicabile prevederile art. 73 alin. (2) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare. ( art. 178 (2) din Legea 62/2001 a Dialogului social).

- unei proceduri de conciliere,
cu ajutorul unui consultant extern specializat în legislația muncii, în condiții de neutralitate, imparțialitate, confidențialitate și având liberul consimțământ al părților.
Consultantul extern specializat în legislația muncii poate fi un avocat, un expert în legislația muncii sau, după caz, un mediator specializat în legislația muncii, care, prin rolul său activ, va stărui ca părțile să acționeze responsabil pentru stingerea conflictului, cu respectarea drepturilor salariaților recunoscute de lege sau stabilite prin contractele de muncă. Onorariul consultantului extern va fi suportat de către părți conform înțelegerii acestora.

Părțile au dreptul să își aleagă în mod liber consultantul extern.

Oricare dintre părți se poate adresa consultantului extern în vederea deschiderii procedurii de conciliere a conflictului individual de muncă. Acesta va transmite celeilalte părți invitația scrisă, prin mijloacele de comunicare prevăzute în contractul individual de muncă.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua,am și eu o nelămurire legata de fostul loc de munca...la ... BirauBogdan BirauBogdan Bună ziua,am și eu o nelămurire legata de fostul loc de munca...la lichidare eu am dispărut subit de pe rapoartele lor nemaiplatind către mine și bonusul ... (vezi toată discuția)
Bună seara ! am lucrat timp de 4 luni ca inspector in securitate ... Diana Marica Diana Marica Bună seara ! Am lucrat timp de 4 luni ca inspector in securitate și sănătate in munca și situații de urgentă, însă angajatorul meu a început sa ... (vezi toată discuția)
Angajator care renunta la perioada de preaviz Dic84 Dic84 Angajator care renunta la perioada de preaviz Buna Ziua. 1)Doresc sa stiu daca un angajator are dreptul sa renunte la perioada de preaviz. Practic dupa ... (vezi toată discuția)