avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Este legal un împrumut pe 49 de ani, fără ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Este legal un împrumut pe 49 de ani, fără dobândă, între persoane fizice neînrudite? Dar unul cu dobândă negativă?

Este legal un împrumut pe 49 de ani, fără dobândă, între persoane fizice neînrudite? Dar unul cu dobândă negativă?

Context: am discutat aprins într-un grup de prieteni dacă aceste două lucruri sunt posibile din punct de vedere legal...

Eu nu am găsit nicio opreliște în Codul Civil? Există vreun impediment?

Scopul împrumutului, de fapt al mai multor împrumuturi, era dat de faptul că o persoană dintre cele implicate în discuție dorea să strângă bani pentru opere de caritate, dar fără a fi constrâns de vreo formă juridică (asociație, fundație) în cheltuirea lor.

Ca atare, pot fi acordate împrumuturi bănești pe termene foarte mari, de 49 - 99 ani, fără dobândă sau cu dobândă negativă, între persoane fizice neînrudite (deci nu discutăm despre manipularea masei succesorale)?

Dacă o persoană primește multe astfel de împrumuturi, există riscul să fie considerat comerciant de către Fisc, deși respectivul desfășoară opere de caritate (construiește case pentru orfani și bătrâni)?

Vă mulțumesc!
Ultima modificare: Vineri, 4 Decembrie 2020
Andr@, utilizator
Cel mai recent răspuns: Andr@ , utilizator 03:17, 9 Decembrie 2020
Nicio idee? :)

Am tot căutat, dar nu am găsit nimic cert...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Imprumuturi intre societati cristina1980 cristina1980 buna ziua, o intrebare scurta pentru cine ma poate indruma si pe mine cu un sfat . am doua companiii dar asociatii sunt diferiti, vreau sa fac un imprumut ... (vezi toată discuția)
Contract de imprumut - actionar care imprumuta societatea kristabella kristabella buna! un actionar pers. fizica va imprumuta societatea (s.a.) cu suma de 40.000 euro. care sunt conditiile legale? contr de imprumut trebuie ... (vezi toată discuția)
Contract imprumut autentic cu garantie imobiliara intre persoana juridica si persoana fizica mariusL123 mariusL123 buna ziua, am si eu cateva intrebari, poate ma puteti lamuri. 1. o firma ( sc xxx sa) poate oferi un imprumut notarial unei persoane fizice? care nu are ... (vezi toată discuția)