avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 628 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Cum se inregistreaza in contabilitate?
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Cum se inregistreaza in contabilitate?

Buna ziua!

Va rog sa-mi spuneti cum se inregistreaza in contabilitate factura cu achizitionarea unor puieti de plop in vederea plantarii. Se trece direct pe cheltuieli sau se amortizeaza?
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 8 Decembrie 2020
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: Ioan Petru Butariu , Contabil 18:57, 11 Decembrie 2020
La ce vor fi folositi?
Buna ziua!
Vor fi valorificatiatunci cand vor ajunge la maturitate.
Daca sunt pt cherestea atunci se inreg pe: 361. Active biologice de natura stocurilor (A)

Ordin 1802/2014:

Exemple de active biologice de natura stocurilor sunt animalele destinate producției de carne, animalele deținute în vederea vânzării, peștii din fermele piscicole, culturile, cum ar fi cele de porumb și grâu, și copacii crescuți pentru cherestea.

Daca ar fi fost copaci din care se obține lemn de foc, dar fara a fi taiati complet: 217. Active biologice productive (A)

Ordin 1802/2014:
Activele biologice productive sunt orice active, altele decât activele biologice de natura stocurilor; de exemplu, animalele de lapte, vița-de-vie, pomii fructiferi și copacii din care se obține lemn de foc, dar care nu sunt tăiați. Activele biologice productive nu sunt produse agricole ci, mai degrabă, sunt active autoregeneratoare.
Ultima modificare: Vineri, 11 Decembrie 2020
Ioan Petru Butariu, Contabil

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva cherestea compromisa luciamaris luciamaris Am pe stoc 250 mc cherestea cumparata ( TVA =0,taxare inversa),care datorita expunerii indelungate in aer liber s-a compromis. Nu o mai pot folosi decat ca ... (vezi toată discuția)
Norma de venit pfa laura.s laura.s Mai exista diferentiere functie de coduri caen pentru impozitarea la norma de venit la PFA? (vezi toată discuția)
Pesta porcină. are dsv, sau oricare altă autoritate a statului, dreptul să intre în curtea mea să împuște un porc, fără mandat de percheziție? vicky2015 vicky2015 are DSV dreptul sa intre in curtea mea sa impuste un porc, fara mandat de perchezitie? sau orice alta autoritatie a statului? multumesc! (vezi toată discuția)