avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Dreptul muncii - contract de muncă. În februarie ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Dreptul muncii - contract de muncă. În februarie 2019 am fost angajat la o instituţie bugetară ...

În februarie 2019 am fost angajat la o instituţie bugetară cu CIM pe durată determinată, fără concurs, prin decizia asumată exclusiv de angajator. În mai 2019, prin act adiţional la CIM, s-a modificat, prin voinţa părţilor, durata contractului din determinată, în nedeterminată. Modificare legală înregistrată în REVISAL şi în baza de date a ITM. În octombrie 2020, în urma unui control efectuat de Corpul de control al ministerului de care aparţinem, ministerul a dispus trecerea de la CIM pe perioadă nedeterminată la CIM pe perioadă determinată, până când, ordonanţele viitoare ale ministerului vor permite scoaterea la concurs a posturilor, blocate din cauza pandemiei. Este legală această decizie de trecere de la CIM pe durată nedeterminată la CIM pe durată determinată? Dacă nu este legală, pot fi obligat să accept o astfel de modificare?
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util

Eu inteleg ca va doriti ca lucrurile sa ramana asa, insa nu e posibil! Solicitarea expresa a ministrului sau nu, acest contract pe perioada nedeterminata este ilegal, si din punctul meu de vedere dvs ar trebui sa ramaneti fara loc de munca. Personal, nu mi-as pune viza de legalitate le nicio aiureala de genul celei facute in cazul dvs.!
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca dumneavoastra v-ati aventurat sa postati intrebarea pe un forum, de ce sa nu se aventureze si altii sa va raspunda ? Acest forum este mediat de un adminstrator. Recomandarea mea este ca daca doriti un raspuns corect din punct de vedere juridic sa apelati la un avocat specializat pe dreptul muncii, care citeste legislatia, bineanteles contra unui onorariu. Ce referinte va recomandau pentru a fi angajat fara concurs ? Ati avut pe cineva care v-a ,,informat/sfatuit' sa depuneti o cerere de angajare ?'De unde ati stiut ca se fac angajari la solicitarea expresa a ministerului ? Este curioasa trecerea de la CIM cu perioada determinata la perioada nedeterminata. Cine a facut cererea de transformare a CIM ? De ce nu s-a intocmit alt CIM pe perioada determinata daca celalat a expirat ? Fara sa citesti multa legislatie se observa ca este o situatie cam neclara ca sa nu spun dubioasa. Ministerul este condus de un ministru care poate prin corpul de control sa verifice corectitudinea intocmirii CIM. Acum cei ce au fost de acord cu transformarea CIM incearca sa se ,,acopere'' si va pune pe dumneavoastra sa faceti cerere de modificare a CIM, a fost de comun acord. Tot de comun acord trebuie sa se intre in legalitate. Scrieti ca: ,,"Nulitatea contractului individual de muncă poate fi acoperită prin îndeplinirea ulterioară a condiţiilor impuse de lege" spune alin. 3 din art. 57, Codul muncii, adică susţinerea unui examen/concurs, când legea o va permite.''. Aici va inselati, ce sa-i faci... citirea legislatiei, dar si interpretarea acesteia. Este in textul legii cuvantul poate, care nu este o cerinta imperativa a legii. Deci poate sau nu poate.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, situaţia este neclară, dar doar în mintea dumneavoastră, pentru că nu cunoaşteţi nici 50% din amănunte. Şi, logic, tot ceea ce este neclar este şi dubios. Un audit extern a stabilit în luna iunie ac că trecerea de la CIM pe durată determinată la durată nedeterminată s-a făcut legal, iar referitor la ilegalitatea angajării s-a recomandat susţinerea unui concurs/examen atunci când legea o va permite. Cât despre furia cu care mă atacaţi, în condiţiile în care pe acest forum oamenii scriu ca să primească ajutor, nu să fie puşi la zid, îmi arată foarte clar că mă cunoaşteţi (din moment ce mi-am declinat identitatea reală) şi cunoaşteţi şi speţa. Faptul că apăreţi sub nume diferite, dar puneţi problema în acelaşi mod, nu mă păcăleşte.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Interventie moderator

Cred ca este cazul este sa respectam Regulamentul acestui Forum ... Faptul ca se lasa liber discutiile nu inseamna ca trebuie sa sarim la "gatul celui care a initiat acest topic "... greseala nu este a salaratului ci a conducerii institutiei care aincalcat legea.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Temeiul juridic al CIM pe durata nedeterminata NU il constituie art. 41, alin. 2 si 3, Codul muncii- asa cum ati precizat- ci art. 86 alin. 1 si 2, Codul muncii, coroborate cu dispozitiile Directivei Consiliului Europei nr. 99/70/CE- care garanteaza salariatilor incadrati prin contracte de munca pe perioada determinata, accesul la angajarea pe durata nedeterminata. Art. 41 invocat, permite prin litera a) de la pct.3-modificarea duratei contractului prin acordul partilor, dar noua durata a contractului trebuia sa fie de asemenea determinata, intrucat s-a modificat un contract pe durata determinata. Transformarea prin act aditional a unui CIM cu durata determinata intr-un CIM cu durata nedeterminata schimba insasi natura contractului si nu are temei legal, (accesul la CIM cu durata nedeterminata trebuie sa indeplineasca toate conditiile de publicitate si concurs si pe cale de consecinta sa se incheie un nou contract individual de munca, de data aceasta cu durata nedeterminata. Daca lucrurile stau asa cum le-ati prezentat, nu va sfatuiesc sa solicitati dvs. prin cerere scrisa anularea CIM ca nelegal si netemeinic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cim pe perioada determinata ContSters70537 ContSters70537 Buna, Stiti cumva daca in cazul unei institutii publice un CIM incheiat pe perioada determinata poate fi modificat prin act aditional intr-un CIM pe perioada ... (vezi toată discuția)
Nelamurire... Goguvoinicu Goguvoinicu Buna ziua! Sa presupunem ca o firma angajeaza fara concurs pe post de muncitor necalificat o persoana cu CIM pe perioada determinata, apoi mai incheie inca 2 ... (vezi toată discuția)
Cim pe nedeterminata, obligatorie prin concurs? creis creis Poate fi o persoana angajata in baza OUG 21/2007, pe perioada determinata, sa fie trecuta pe perioada nedeterminata fara concurs, daca exista urmatoarele ... (vezi toată discuția)