avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1317 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Bună seara mă poate ajuta cineva cu o întrebare eu ...
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Bună seara mă poate ajuta cineva cu o întrebare eu am stagiul ...

Bună seara mă poate ajuta cineva cu o întrebare eu am stagiul total de cotizare realizat 29 ani 7 luni 25zile cu un total puncte realizate:19.08919 ,valoarea punctului de pensie 1442.00lei cum se calculează?pensie stabilită 877lei mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: tolea mioara , utilizator 11:37, 2 Martie 2021
Bună dimineața revin cu o mare rugăminte la dv dacă mă puneți ajuta am fost la casa de pensii sector 5 și mi s-a comunicat căci indicele se acordă persoanelor care au fost înscrise la pensie de invaliditate în temeiul legii 19/2000 respectiv vor îndeplini conditiile pentru limită de vârstă în temeiul legii 263/2010 vă rog dacă se poate să mă lămuriți și pe mine mulțumesc anticipat.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Raspunsul dat de casa locala este corect.
Din ceea ce ati postat d-vostra:
................
....din 09.09.2009 am fost pensionară grad 3
In 2009 producea efecte legea 19/2000.
In baza informatiilor puse la dispozitie de d-voastra v-am raspuns.
Asadar, mai precizati inca odata ziua, luna si anul primei deschideri de drepturi la pensie de invaliditate.

V-ati pensionat de invaliditate in 2009 si casa locala va spus ca nu aveti dreptul la aplicarea indicelui de corectie ?
Ultima modificare: Vineri, 19 Februarie 2021
Carp Mircea, utilizator
01.11.2009,în baza legii nr 19/2000 se admite cererea de pensionare invaliditate gradul 3 dată ivirii 25.09.2009 la vîrsta de 50 ani 4luni 27 zile vă mulțumesc din suflet pentru înțelegere și ajutor tot respectul.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
V-au spus cei de la casa ca la trecerea la limita de varsta nu aveti dreptul la aplicarea indicelui de corectie ?
Nu mea spus ! Nu știu cum pot să vă mulțumesc pentru ajutorul dat pe înțelesul meu mulțumesc.

Alte discuții în legătură

Bună seara ! ce pensionari au dreptul să li se aplice la punctajul ... emil.calarasu emil.calarasu Bună seara ! Ce pensionari au dreptul să li se aplice la punctajul de calcul al pensiei, indicele de corecție potrivit Deciziei CCR nr. 702/2019 ? (vezi toată discuția)
Stabilirea pensiei pentru limita de varsta conform deciziei ccr nr. 702/31.10.2019 Peapangel Peapangel Sunt beneficiarul indemnizatiei primită în baza legii nr.8/2006 si pensionar de invaliditate, iar in luna iunie indeplinesc conditiile de varsta legala si ... (vezi toată discuția)
Indice de corecție pensie Angela. Șandru Angela. Șandru Soțul meu sa pensionat pe caz de boala in 20.11.2000 și a ieșit la limita de vârstă pe 25.01.2019 cu indice de corecție 0.00. E posibil sa nu aibă ... (vezi toată discuția)