avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O situatie horror in Romania anului 2020, rog ajutor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O situatie horror in Romania anului 2020, rog ajutor cu un sfat. ...

O situatie horror in Romania anului 2020, rog ajutor cu un sfat.

Locuiesc in Bucuresti si de cativa ani cunosc un tanar a carei viata a fost furata cu nemernicie de catre mama sa, in loc sa fie femeia care il ocroteste si ii ofera un drum in viata. Acest individ este , atentie , de aprox. 20 de ani tarat prin spitale pentru a obtine certificat de "handicapat" in mod fals si i se administreaza injectie cu antipsihotice odata la cateva saptamani, individul fiind sanatos.

Este prietenul meu din 2014 si recent abia mi-a povestit prin ce trece, mama lui il obliga sa minte doctorii ca are halucinatii, etc. pentru a obtine pensia alimentara, din care el nu primeste nimic decat amenintarea ca daca spune ceva, o sa ramana pe strazi, ori daca isi cauta de munca, la fel. Are certificat de handicap si vrea sa i se faca teste reale, in care doctorul sa nu fie platit de mama sa (se cunosc doctorul si mama) si vrea macar acum la 26 de ani sa scape din aceasta tortura inimaginabila si inchisoare mentala in care a fost bagat, tatal sau este despartit de mama si nici macar nu i-a platit pensia alimentara. Cand a fost la politie sa spuna aceste lucruri, s-a ocupat mama si a retras plangerea.

Cand am auzit toate acestea mi-a venit sa plang, este un suflet a carei viata a fost furata si este folosit drept sursa de venit de niste oameni cu adevarat bolnavi.

Isi doreste doar o viata normala, sa poata lucra, vrea sa demonstreze ca nu are nimic la cap si vrea sa scape de acest chin, va rog, ajutati-ma cu un sfat, ce putem face ? sunt dispus sa il ajut , Insa nu stiu in ce directie sa merg, el nu are bani, eu nu am bani sa il imprumut pt avocati.

Deci va fi nevoie de un ajutor extern cu siguranta, la inceput. Ce imi recomandati ? sa merg cu el la televiziuni, sa incercam la dl. Cumpanasu ? ori altceva ? tipul e disperat si l-am potolit greu din a se sinucide, in ultima vreme e foarte deprimat.

Multumesc
Serios ? omul asta a fost 26 de ani tinut ca o vaca din care s-au muls bani, a fost dus in liceu de handicapati si el e sanatos tun.

Are certificat de handicapat, pe el scrie handicap sever cu insotitor, iar el merge lejer la evenimente cand face rost de bani, lecturi, castiga concursuri la diverse chestii , s-a saturat si vrea sa scape.

Va rog un sfat mai concret, vrea sa isi dea parintii in judecata, sa scape , sa poata sa traiasca normal , sa aiba un job, insa nu stiu cu ce sa il sfatuiesc, ce e de facut ? va rog ajutor pentru el
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
concret, merge la dgaspc si zice ca e sanatos tun, iar in continuare lucrurile merg ca unse, ramane fara banii de la stat si va trebui sa isi caute o locuinta si un job.
eu ma indoiesc sincer ca e sanatos daca a stat si s-a complacut in situatia asta pana la varsta asta.
era scuzabila daca avea 17, 18, 20, dar nu 26...
isi da in judecata mama degeaba, nu are sorti de izbanda, nu ea a decis ca e handicapat.
mama lui l-a obligat sa minta , sa ia injectii si tratamente de ani intregi, iar acum imi spuneti ca nu ea a decis ca e handicapat ? omul asta are viata distrusa, nu stie cum sa mai scape sa poata sa isi ia un job la varsta asta.

gi-jane2 a scris:

concret, merge la dgaspc si zice ca e sanatos tun, iar in continuare lucrurile merg ca unse, ramane fara banii de la stat si va trebui sa isi caute o locuinta si un job.
eu ma indoiesc sincer ca e sanatos daca a stat si s-a complacut in situatia asta pana la varsta asta.
era scuzabila daca avea 17, 18, 20, dar nu 26...
isi da in judecata mama degeaba, nu are sorti de izbanda, nu ea a decis ca e handicapat.


nu stie cum sa mai scape

dar ce a facut concret ca sa scape ?
Cu certificatul de handicap se iau 1800 lei/luna

Alte discuții în legătură

Din vina părinților, sunt încadrată cu grad de handicap accentuat pentru deficiențe mintale. dacă ,,scot'' gradul de handicap o să reușesc să-mi iau copilul de la ei? nicol22 nicol22 Buna ziua .As dorii sa va si povestesc un pic din toata povestea ca sa pueti intelege ce si cum s a intamplat totul. Eu am trait intr un mediu dezorganizat ... (vezi toată discuția)
Sa renunt la pensia pentru limita de varsta pentru a beneficia de medicamente compensate? sarradicati sarradicati Buna ziua tuturor; am si eu o maree dilema; mama mea (75 ani) \\"beneficiaza\\" de doua pensii; una pt limta de virsta, vizavii de activitatea/vechimea in ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de ... Campean ilie Campean ilie Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de 51 ani si vechime in munca 30 ani.Intrebarea mea este daca ma pot pensiona pe caz de ... (vezi toată discuția)