avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O situatie horror in Romania anului 2020, rog ajutor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O situatie horror in Romania anului 2020, rog ajutor cu un sfat. ...

O situatie horror in Romania anului 2020, rog ajutor cu un sfat.

Locuiesc in Bucuresti si de cativa ani cunosc un tanar a carei viata a fost furata cu nemernicie de catre mama sa, in loc sa fie femeia care il ocroteste si ii ofera un drum in viata. Acest individ este , atentie , de aprox. 20 de ani tarat prin spitale pentru a obtine certificat de "handicapat" in mod fals si i se administreaza injectie cu antipsihotice odata la cateva saptamani, individul fiind sanatos.

Este prietenul meu din 2014 si recent abia mi-a povestit prin ce trece, mama lui il obliga sa minte doctorii ca are halucinatii, etc. pentru a obtine pensia alimentara, din care el nu primeste nimic decat amenintarea ca daca spune ceva, o sa ramana pe strazi, ori daca isi cauta de munca, la fel. Are certificat de handicap si vrea sa i se faca teste reale, in care doctorul sa nu fie platit de mama sa (se cunosc doctorul si mama) si vrea macar acum la 26 de ani sa scape din aceasta tortura inimaginabila si inchisoare mentala in care a fost bagat, tatal sau este despartit de mama si nici macar nu i-a platit pensia alimentara. Cand a fost la politie sa spuna aceste lucruri, s-a ocupat mama si a retras plangerea.

Cand am auzit toate acestea mi-a venit sa plang, este un suflet a carei viata a fost furata si este folosit drept sursa de venit de niste oameni cu adevarat bolnavi.

Isi doreste doar o viata normala, sa poata lucra, vrea sa demonstreze ca nu are nimic la cap si vrea sa scape de acest chin, va rog, ajutati-ma cu un sfat, ce putem face ? sunt dispus sa il ajut , Insa nu stiu in ce directie sa merg, el nu are bani, eu nu am bani sa il imprumut pt avocati.

Deci va fi nevoie de un ajutor extern cu siguranta, la inceput. Ce imi recomandati ? sa merg cu el la televiziuni, sa incercam la dl. Cumpanasu ? ori altceva ? tipul e disperat si l-am potolit greu din a se sinucide, in ultima vreme e foarte deprimat.

Multumesc
Persoanele cu handicap, indiferent de gradul de încadrare nu au nici o restricție pe piața muncii. Numai să găsească un loc de muncă potrivit cu dizabilitatea lor. Și dizabilii cu gradul GRAV au dreptul la 8 ore de lucru, și sunt mulți care lucrează. Munca este potrivită posibilității care o are în funcție de handicapul de care suferă. Persoanele cu handicap nu au restricții la programul de muncă de 8 ore, cum este în cazul invalizilor (bolnavilor pensionați pe caz de boală) care pot lucra numai 4 ore cei încadrați în gradul 3.

Să nu confundăm dizabilii cu invalizii.
Ultima modificare: Duminică, 27 Decembrie 2020
Dapix, utilizator
Solicit din nou ajutor din partea voastra, exista posibilitatea ca individul sa se sinucida pentru ca nu poate iesi din acest calvar. Nu stiu daca ati citit sau percepeti , ca este amenintat cu politia, salvarea, etc in cazul in care vrea sa fuga. Sunt deja aproape 7 pagini si niciun sfat concret. Am vorbit la o televiziune insa nu au spus nimic cert, desi au spus ca e un subiect de interes. E capabil cineva sa dea un sfat incotro sa ne indreptam, cum sa il ajut ? nu am bani de avocati si nici el. Insist, are nevoie e ajutor
Puteti merge la cate televiziuni doriti, dar, in afara de rating, scandal mediatic si expunerea inutila a tanarului, nu veti rezolva nimic concret. Nu aveti dovezi si, in functie de ce scrie in certificatul de handicap (acceptat in fata legii pana la proba contrarie), mama i-ar putea fi tutore legal (aspect care nu este clar), astfel ca riscati sa fiti actionat in instanta pentru violarea vietii private.
Ce as face eu in situatia dvs:
Pasul 1: evaluarea starii de sanatate a tanarului. Este incadrat corect in gradul de handicap sau nu? Cauta un medic si fac evaluarea. Daca evaluarea certifica corectitudinea incadrarii, totul este in ordine, speta nu exista si am incheiat povestea. Daca evaluarea spune ca tanarul nu sufera de respectivul handicap sau gradul nu este corespunzator, trec la pasul 2.
Pasul 2: cu documentele obtinute in urma evaluarii, merg la dgaspc (asa cum v-a sfatuit @gi-jane2) si cer rectificarea situatiei. Desigur, asta inseamna ca tanarul va pierde ajutorul de la stat si este posibil sa fie acuzat de inselaciune. Ce nu imi este clar este daca dgaspc se poate indrepta impotriva mamei.
Pasul 3: se cauta dovezi care sa sustina faptul ca mama a cumparat certificatele de handicap si se deschide actiune in instanta. Sper sa nu ma insel, dar va puteti prezenta in fata instantei si fara un avocat. Totusi, as apela la un consult specializat, astfel incat sa vad ce sanse de castig am, inainte de a deschide actiunea.
Totusi, cea mai simpla si mai la indemana varianta este sa caut asociatii/ong-uri care sa imi ofere suport (financiar, moral, juridic, etc). Le povestesc speta si facem un plan de bataie.
Mai departe este alegerea dvs.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Din vina părinților, sunt încadrată cu grad de handicap accentuat pentru deficiențe mintale. dacă ,,scot'' gradul de handicap o să reușesc să-mi iau copilul de la ei? nicol22 nicol22 Buna ziua .As dorii sa va si povestesc un pic din toata povestea ca sa pueti intelege ce si cum s a intamplat totul. Eu am trait intr un mediu dezorganizat ... (vezi toată discuția)
Sa renunt la pensia pentru limita de varsta pentru a beneficia de medicamente compensate? sarradicati sarradicati Buna ziua tuturor; am si eu o maree dilema; mama mea (75 ani) \\"beneficiaza\\" de doua pensii; una pt limta de virsta, vizavii de activitatea/vechimea in ... (vezi toată discuția)
Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de ... Campean ilie Campean ilie Buna seara, sunt persoana cu handicap accentuat,am varsta de 51 ani si vechime in munca 30 ani.Intrebarea mea este daca ma pot pensiona pe caz de ... (vezi toată discuția)