avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 665 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Vaccinare este obligatorie daca nu mă vaccinez mă ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Vaccinare este obligatorie daca nu mă vaccinez mă pot concedia ...

Vaccinare este obligatorie daca nu mă vaccinez mă pot concedia cum mă pot apăra conform legii
Cel mai recent răspuns: Radu Palu , utilizator 11:08, 12 Septembrie 2021
4 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fiecare angajator poate da dispoziție ca cei nevaccinați să nu mai intre pe poarta unității. Și astfel nu te dă afară de la lucru pe motiv direct că nu te-ai vaccinat, ci că ai absentat nemotivat la lucru. Dacă angajatorul vrea sa te concedieze, găsește el motive. Știți cum se spune, că cu șeful să nu te pui, că daca vrea să de dea afară de la lucru, nu te dă direct că nu te-ai vaccinat, ci te face să pleci tu singur. Atâta te stresează, că cedezi psihic și-ți dai singur demisia.
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator
3 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
[ link extern ]
dati in judecata fiindca vi se incalca drepturile....nu au dreptul sa va considere pericol public....si cei vaccinati pot fi considerati pericol public fiindca toti oricind ne putem inbolnavi
3 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Simplu, poate aveti un coleg sau mai multi pt care este contraindicata vaccinarea! In acest caz, cei ce refuza sa se vaccineze sunt pericol
Public
5 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
@ Interventie moderator

Topicul are subiectul legat de "Vaccinare este obligatorie daca nu mă vaccinez mă pot concedia " si nu despre calitatea celor care se vor / nu se vor vaccina .

Mesajele offtopic trebuie evitate sau purtate prin intermediul mesajelor private. Pe forumul Avocatnet discutam ideea/speța, nu persoanele implicate.

Rog pe cei care vor raspunde ca , postările să fie bazate pe argumente și să aducă un plus de valoare discuţiei.
Ultima modificare: Luni, 4 Ianuarie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic
7 din 10 utilizatori consideră
acest răspuns util
1. Desi s-a demarat recent campania de vaccinare, exista cazuri in care dupa vaccinare a urmat imbolnavirea. Ultimul este al unui medic din Italia.
2. Exista cazuri in care o persoana nu se poate vaccina, avand contraindicatie. Pentru acea persoana puteti fi un pericol.
3. Nevaccinat fiind, puteti raspandi virusul. Cei vaccinati, in marea lor majoritate, nu se vor imbolnavi insa vor putea "prelua" virusul de la dvs. si sa il transmita catre alte persoane nevaccinate. Asta va transforma in pericol public.

Sunt extrem de putine cazuri de acte medicale obligatorii pentru pacient insa persoanele care considera ca pot fi afectate de neefectuarea unor acte medicale (in cazul dvs. angajatorul poate fi afectat de neefectuarea vaccinului de catre un angajat) au tot dreptul sa isi ia masuri de protectie. Una dintre aceste masuri este sa indeparteze din preajma lor, rspectiv din sistem, in cazul angajatorului, persoanele care ii pot pune in pericol. Cum dvs. nu puteti obliga un parinte sa isi vaccineze copilul de varicela pentru ca al dvs. sa nu ia insa aveti optiunea sa indepartati din anturajul copilului dvs. copilul nevaccinat. Cam asta este.

mariusastra a scris:

Cum sa mă considere pericol pentru ceilalți daa te vaccinezi te ai imunizat n-ai cum sa te mai îmbolnăvești

Alte discuții în legătură

Buna seara,lucrez intr-un centru rezidential si am refuzat vaccinarea ... patryc74 patryc74 Buna seara,lucrez intr-un centru rezidential si am refuzat vaccinarea anti covid -19,este legal sa fiu pus pe o viitoare lista de disponibilizari din acest ... (vezi toată discuția)
Teste pe banii nostri? ! cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, ... VioCostea VioCostea Bună ziua! Cum ar trebui să procedăm, dacă ni se cer teste, angajatilor de la spital, antigen la 3 zile sau pcr, la 7 zile, dacă nu suntem vaccinați? Ne ... (vezi toată discuția)
Fortare vaccinare la locul de munca! acest email a foat trimis ... Who1984 Who1984 “Sugestie” vaccinare la locul de munca! Acest email a fost trimis astazi in companie din partea dep. De HR. ( Adaug faptul ca cei nevaccinați suntem deja ... (vezi toată discuția)