avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1770 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Recunoaștere copil Buna ziua.As dorii sa va întreb ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Recunoaștere copil Buna ziua.As dorii sa va întreb si eu ceva. ...

Recunoaștere copil
Buna ziua.As dorii sa va întreb si eu ceva.
Am o fetita de 2 ani si 7 luni,care este trecută doar pe numele meu.In certificatul ei,la tata,este liniuța.Nu a vrut sa o recunoască,si fiecare cu treaba lui.Eu acuma sunt intr o alta relație,,si as dorii sa va întreb,cum se procedează daca actualul meu partener vrea sa recunoască fetita mea si sa o treacă pe numele lui? Menționez ca inca nu suntem căsătoriți,urmează.
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 05:45, 8 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu e necesar sa va complicati cu recunoasterea copilului.Sotul o va putea infia mai ușor.

Pai da.Sa o înfieze.N am știut exact cum sa ma exprim.Nu stiam ca se poate înfia.Toata procedura asta cu infiatul,durează mult?
Va Multumesc
Antoanela Geaman a scris:

Nu e necesar sa va complicati cu recunoasterea copilului.Sotul o va putea infia mai ușor.

@ioana Intrebare: ,,...cum se procedează daca actualul meu partener vrea sa recunoască fetita mea?" Raspuns: codul civil, art. 416. - (1) Recunoașterea poate fi făcută prin declarație la serviciul de stare civilă, prin înscris autentic sau prin testament. Punct. Nu ati intrebat despre aspectele morale si legale vis-a-vis de cazul relatat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum poate purta numele tatalui de la inceput? crisis81 crisis81 Buna ziua: Incerc sa explic situatia cat mai concret: Sunt casatorita legal cu un barbat cu care relatia s-a incheiat acum mai mult de un an de zile. Nu am ... (vezi toată discuția)
Sunt în divorț de peste un an și urmează să nasc peste puțin timp. cum să procedăm pentru ca tatăl natural să poată recunoaște copilul? EmaR. EmaR. Buna ziua, as dori daca se poate sa ma lamuriti intr-o situatie, sunt intr-un proces de divort de 1 an si 2 luni nefinalizat inca, intre timp am intrat intr-o ... (vezi toată discuția)
Recunoastere copil de catere cetatean strain cont utilizator avocat.ro cont utilizator avocat.ro :(:oops:multumesc anticipat!am un copil de 7 ani pe care tatal lui nu l/a recunoscut.la 5 ani dupa nasterea lui mi/am gasit pe cineva care este acum sotul meu ... (vezi toată discuția)