avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... partaj
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

partaj

Buna ziua ...as dori sa aflu si eu numarul si numele legii care te pune in posesia unui imobil dupa 30 de ani de locuire in respectivul imobil.....v-as ruga sa mi-o trimiteti prin mail daca se poate...
Cel mai recent răspuns: vichi_90 , utilizator 15:11, 31 Decembrie 2009

Va trebuie un istoric de rol al imobilului (teren). Acolo veti afla in ce mod a fost dobandit acel teren. Uzucapiunea o puteti invoca, dar, aveti nevoie si de un parat (asa cum am explicat in mesajul anterior). Trebuie sa stiti impotriva cui va indreptati. Pentru ca, in cazul in care paratul este persoana civila (eventual un vanzator de la care a cumparat tatal bunicului dvs), aveti nevoie de un mostenitor al acestuia pentru a-l introduce ca parat. Daca detineti o chitanta de mana, atunci nu aveti nevoie sa uzucapati.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren din jurul casei - uzucapiune posibila? catalinn008 catalinn008 buna ziua, am nevoie de un sfat. bunicii sotiei locuiesc intr-o casa de peste 20 de ani. In jurul anilor 2000 au cumparat casa de la primarie, insa nu si ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate prin uzucapiune predacamelia86 predacamelia86 AM CUMPARAT ACUM 33 DE ANI O CASA CU TEREN, CURTE SI TEREN INTRAVILAN DE LA O BATRANA CARE NU AVEA SOT ,COPII SI CARE A DECEDAT . TERENUL TOTAL ESTE DE 3000 m2 ... (vezi toată discuția)
Drept de proprietate teren Sandu Marian Sandu Marian Exista undeva o prevedere care spune ca dreptul de proprietate asupra unui teren stapinit peste 30 de ani, nu mai poate fi atacat? (vezi toată discuția)