avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna ziua, am un abonament la vodafone. Pe care nu ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna ziua, am un abonament la vodafone. Pe care nu l-am mai plătit.. ...

Buna ziua, am un abonament la vodafone. Pe care nu l-am mai plătit.. vodafone m a dat la o firmă de recuperare am primit o somatie de la firma de recuperare să plătesc ca ma va da în judecată ca imi va pune proprire pe salariu etc
Eu acum am gasit altceva pe net unde zice ca nu sunt obligat să plătesc vreau sa stiu daca are dreptate... va las articolul aici să îl citiți și dvs, astept un raspuns, multumesc



Afla ce se intampla daca nu platesti abonamentul la telefon
Neplata unui abonament de telefonie mobila sau fixa atrage dupa sine cateva riscuri, insa nu sunt atat de mari cum unii lasa sa se inteleaga.
Neplata facturilor la telefon: Executare silita? Judecata? NU!
Contractele de telefonie mobila te obliga ca timp de 12 sau 24 de luni tu sa iti platesti abonamentul si ei sa iti ofere servicii. Daca dintr-un motiv sau altul nu iti achiti facturile, primul pas pe care operatorul il face este sa iti suspende contul si sa nu mai poti da telefoane.

Daca ajungi la 180 de zile de intarziere Cosmote, Orange si Vodafone iti dezactiveaza contul si nu vei mai putea fi apelat, in plus risti sa pierzi numarul de telefon. Dupa 30 de zile de neplata esti inscris in Preventel si automat vei putea incheia contracte cu alti operatori, ceva mai dificil (pot refuza complet sa iti ofere servicii sau sa iti ceara o garantie, numita tehnic “depozit”).
Nu poti fi dat in judecata pentru neplata facturilor la telefon
Operatorul va incerca sa recupereze datoria de la tine, apelandu-te mai mereu sa te intrebe cand platesti, mai apoi contul tau va fi alocat unei agentii de recuperare debite, a carei consultanti te vor stresa la propiu pana cand mergi sa achiti, apoi te vei trezit cu scrisori de “amenintare” ca vei fi dat in judecata pentru recuperarea debitelor.
Nu poti fi executat silit pentru neplata abonamentului
Insa in 2 ani de experienta adunati intr-o companie de telefonie mobila iti pot spune ca nu am vazut niciun cont persoana fizica care sa fie executat silit. In ultima instanta operatorul vinde datoria pe care o ai la el, unei agentii de recuperare creante si mai apoi discuti cu cei care iti administreaza debitul. Contractul si legislatia romana nu prevad executarea silita.

De ce?
Pentru ca tu nu garantezi ca iti permiti sa platesti ce ai consumat. Nu este ca un contract la banca unde tu duci o adeverinta de venit si garantezi cu veniturile tale. In plus nu pot sa puna popriri pe bunurile tale pentru ca nici ei, nici agentiile nu au acest drept.

Singurul lucru de care nu pot scapa este stresul si presiunea pe care recuperatorii o vor pune pe tine. Tehnicile de intimidare sunt vaste si cel mai bine este sa le eviti.

In acest articol nu te incurajez sa nu platesti, ci incerc sa iti spun ca nu poti pati ceva rau daca nu platesti facturile. In plus, ai variante sa “repari” greseala si sa platesti cand iti permiti. Iar unii dintre operatori iti pot reda chiar si numarul de telefon.
Cel mai recent răspuns: Huaweialin5552 , utilizator 14:43, 23 Iunie 2023
Ca să te execute silit, trebuie ca creditorul să te dea în judecată, și să obține o decizie executorie. Apoi hotărârea instanței după ce va deveni definitivă, va putea fi pusă în executare de un executor judecătoresc.

Cum Vodafone a cesionat creanța, de acum veți avea probleme juridice cu recuperatorul de creanțe.
Vei fi dat în judecata, instanța te va cita la termene.........
Nu-i chiar așa de simplu cum scrie în acest articol luat de pe Google. Dacă pierzi procesul, și instanța te obliga la plata datoriei, trebuie să o plătești, plus cheltuielile de judecată. În caz de refuz a plății ajungi executat silit.
Ultima modificare: Miercuri, 6 Ianuarie 2021
Dapix, utilizator
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Neplata facturilor la telefon: Executare silita? Judecata? NU!

ce ineptie, bineinteles ca poti fi dat in judecata, apoi se ajunge la executare silita, in afara ca cel executat plateste datoria cu penalitati, mai plateste si cheltuieli de judecata si de executare.
1 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie văzut contractul cu Vodafone; mai mult ca sigur că nu este trecută posibilitatea cedării către o firmă de recuperare. Cedarea se face de regulă pentru sume ridicole, fiindcă Vodafone știe că este greu să recupereze ceva de la debitor. Iar „recuperatorul” recurge la tot felul de tehnici de intimidare, „oferte” de genul „hai dă și tu ceva, și să o încheiem”, etc. Fiindcă știe că nu are nicio bază să recurgă la justiție.

Dapix a scris:

Ca să te execute silit, trebuie ca creditorul să te dea în judecată, și să obține o decizie executorie. Apoi hotărârea instanței după ce va deveni definitivă, va putea fi pusă în executare de un executor judecătoresc.

Cum Vodafone a cesionat creanța, de acum veți avea probleme juridice cu recuperatorul de creanțe.
Vei fi dat în judecata, instanța te va cita la termene.........
Nu-i chiar așa de simplu cum scrie în acest articol luat de pe Google. Dacă pierzi procesul, și instanța te obliga la plata datoriei, trebuie să o plătești, plus cheltuielile de judecată. În caz de refuz a plății ajungi executat silit.

Cand ai incheiat abonamentul cu firma de telefonie mobila te-ai obligat sa achiti c/valoarea serviciului prestat de aceasta
Este aberant sa spui ca nu esti obligat sa platesti abonamentul de telefon atat timp cat utilizezi serviciul. asa ca autorul articolulului de pe net este un mincinos
Este posibil ca pentru debite mici la abonamente, societatile de telefonie mobila sau fixa, sa nu initieze proceduri judiciare de recuperare a acestora pe calea executarii silite pentru ca , cheltuielile ar fi mai mari si aceasta recuperare nu ar mai reprezenta eficienta( firmele au proceduri interne de recuperare a debitelor din piata) , dar vor vinde aceste creante catre recuperatori si astfel isi vor recupera macar o parte din valoarea acestor debite.
.
Cum este posibil sa sustineti ca nu pot actiona in instanta? Pe ce va intemeiati afirmatiile? Va intreb pentru ca acest forum este public si exista riscul sa citeasca aceste afirmatii si alte persoane si chiar sa creada ce spuneti.

Faptul ca societatea de recuperari creante nu actioneaza in termenul de prescriptie, este doar culpa ei. Dar sunt multe situatii in care companiile actioneaza in interiorul celor 3 ani si atunci sa vedeti cum platesc debitorii, pe langa debitul initial si alte cheltuieli, penalitati, dobanzi, onorarii, etc.

Doar pentru ca ati auzit dvs., nu inseamna ca este si adevarat. Puneti mana, cititi legea si apoi formulati pareri in cunostinta de cauza.

ONTOPIC: Daca vor sa recupereze creanta, o pot face doar prin intermediul instantei de judecata (in cazul in care nu achitati de buna voie). Cand veti fi actionat in instanta, veti putea formula intampinare si solicita probe in favoarea dvs.

Ultima modificare: Vineri, 8 Ianuarie 2021
Company Advising, utilizator

Alte discuții în legătură

Neplata facturii de telefonie orange pe toata durata contractului notafraiddd notafraiddd Buna seara as avea o intrebare. Recent niste prieteni au \"scos\" cateva telefoane de la Orange, prin \"scos\" ma refer ca si-au facut un abonament in urma ... (vezi toată discuția)
Contract telefonie mobila 2001/ plata penalitati din 2002 prin urmarire societate de recuperari mihaelacorneliadragomirescu mihaelacorneliadragomirescu Am un contract cu o firma de telefonie mobila din 2001. Acesta a fost intrerupt pt neplata in 2002. Contractul a ajuns de atunci la o firma de recuperari. Suma ... (vezi toată discuția)
Executare silita creante telefonie mobila neacsur neacsur Buna ziua in primul rand. Nu stiu daca sunt prima persoana care cere un sfat in aceasta siutuatie insa nu am gasit un topic similar din care sa ma pot ... (vezi toată discuția)