avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Buna seara, In urma decesului soției unui prieten de ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Buna seara, In urma decesului soției unui prieten de familie, ...

Buna seara,

In urma decesului soției unui prieten de familie, acesta s-a trezit asaltat de IFN-uri ( Provident , iCredit , etc ) cu privire la rambursarea creditelor, soțul decedatei nu știa nimic de aceste credite. Succesiunea s-a făcut fără aceste credite.
Speță este următoarea:
2 dintre firmele creditoare au strâs datoria , probabil avea asigurare de viață dar ce-a de-a 3-a amenință cu datul in judecată dacă soțul moștenitor nu achita datoria.

Ce este de făcut?

Va mulțumesc,
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:41, 11 Ianuarie 2021
trebuie sa se intereseze ce datorii sunt si da, sa le platesca , in limita valorii mostenirii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita - obligatia de achitare a creditului de catre sora decedatei Alexandrarares Alexandrarares Buna ziua. O doamna a decedat anul trecut.Nu a fost casatorita,nu a avut copii.Nu a detinut absolut nimic pe numele ei.A avut in schimb doua credite la ... (vezi toată discuția)
Titularul unui credit a decedat, transfer al obligatiilor de plata catre familie ionut2601 ionut2601 buna ziua, Credit facut la credit europe bank in 10-12-2007,suma 8,497.50,perioada de rambursare 120 luni.Clientul a decedat la 01.07.2015.Dupa achitarea ... (vezi toată discuția)
Datorie banca - mostenire liz_x liz_x Tatal meu a decedat in 2006 si se pare ca avea o datorie la banca. Nu stiu exact despre ce este vorba insa de putin timp sunt asaltata cu telefoane de la o ... (vezi toată discuția)