avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Buna seara , Noaptea trecuta am fost prins la volan ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Buna seara , Noaptea trecuta am fost prins la volan sub influenta ...

Buna seara ,
Noaptea trecuta am fost prins la volan sub influenta bauturilor alcoolice ,la etilotest am avut 0,50.
In drum spre spital ptr recoltare probe de sange ,am fost sfatuit de catre cei doi agenti,sa nu accept ,ptr ca va fi alcolemia mai mare si asa am facut .
Am refuzat ,m am intors in localitate mi s a luat un nr de telefon si mi s a zis ca voi fi contactat de un coleg.
Dimineata ,vorbind si eu cu anumite pers am aflat ca de fapt ,trb sa accept sa mi se ia sange ,ca e dosar penal.Va rog indrumati mi pasii ce ar trb sa fac.
Va multumesc .
Din descrierea dvs credeam ca va referiți la procedură simplificată în fata instantei, se pare ca dvs v-ati referit la încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției în faza de up.
Ultima modificare: Marți, 19 Ianuarie 2021
Cabinet de Avocat ”Patrascu Razvan”, Avocat
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna seara,

In cazul refuzului prelevarii probelor biolgice, pedeapsa este cea cu inchisoarea , cu limite de la 1 la 5 ani.

Ati semnati un proces -verbal, prin care ati mentionat ca refuzati prelevarea probelor biologice.

Daca situatia este asa cum am perceput-o, va sugerez sa recunoasteti fapta imputata.

Poate fi perfectat un acord de recunoastere a invinuirii, cu procurorul, cata vreme recunoasteti incadrarea juridica.

Daca va fi aplicata amanarea aplicarii pedepsei, conform art. 83 din Codul penal, permisul de conducere nu este anulat, insa survin o suspendare a acestuia, pe o perioada de 90 de zile.

Daca, insa, este aplicata suspendarea sub supraveghere, conform art . 91 din Codul penal, permisul este anulat, iar redobandirea dreptului de a conduce pe drumurile publice intervine in termen de 1 an, de la ramanerea definitiva a hotararii judecatoresti.

Depuneti inscrisuri in circumstantiere, pentru a invoca , in speta, circumstante atenuante personale.(caracterizari favorabile, contracte individuale de munca, certificate care ateste absolvirea unor cursuri de calificare profesionale ,diplome, atestate , prin care se poate contura pregatirea profesionala a dvs.).

Daca nu ajungeti in situatia de a perfecta un acord de recunoastere a invinuirii, uzati de procedura simplificata a recunoasterii vinovatiei, conform art.396, alin .10 din Codul de procedura penala.

Limitele de pedeapsa vor fi reduse cu 1/ 3.

Ultima modificare: Joi, 4 Februarie 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sanctiune pentru conducere sub influenta alcoolului. Soamz Soamz Buna ziua, Prietenul meu a fost prins in timp ce conducea sub influenta alcoolului. Pentru o concentratie de 0.46mg/in aer expirat, fara sa fie dus la ... (vezi toată discuția)
Permis luat pentru alccol maria2025 maria2025 Salut,am si eu o intrebare va rog care stiti raspunsul sa mi-l spune-ti .acum o saptamana mi-a fost luat permisul pentru alccol am avut 0,49 in fiola dar sange ... (vezi toată discuția)
Refuz probe biologice, alcool la volan siniuc siniuc oprit in trafic de politia rutiera si suflat in etilotest 0.47 am refuzat probe bilogice inconstient de faptul ca de la 0.4 este obligatoriu citind codul rutir ... (vezi toată discuția)