avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, momentan sunt in concediu de crestere al ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, momentan sunt in concediu de crestere al copilului ...

Buna ziua, momentan sunt in concediu de crestere al copilului si din pacate angajatorul nu mai doreste sa ma angajeze din nou, eu avand un contract determinat care s-a incheiat in acest timp. Il obliga legea sa-mi dea actele neceaare, acea declaratie de care am nevoie pentru a intra in somaj in cazul in care nu imi voi gasi un loc de munca? Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 25 Ianuarie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Legea il obliga.

HG 905/2017
art.7
...
(6) La solicitarea scrisă a salariatului sau a unui fost salariat, angajatorii sunt obligați să îi elibereze acestuia un extras din registru, datat și certificat pentru conformitate, sau o adeverință care să ateste activitatea desfășurată de acesta, durata activității, salariul, vechimea în muncă și în specialitate, astfel cum rezultă din registru și din dosarul personal, în termen de cel mult 15 zile de la data solicitării.
....

In caz de refuz, constatarea contravențiilor și aplicarea sancțiunilor angajatorilor se fac de către inspectorii de muncă. (ITM)
buna ziua,
eu o sa am nevoie de o adeverinta pentru somaj, dar pentru asta am inteles ca ar trebui sa ma angajeze inapoi pentru o zi angajatorul ca sa-mi poata elibera adeverinta sau poate si fara angajare, eu fiind momentan inca in concediu de crestere copil si avand contractu pe perioada determinata la angajator care in aceasta perioada s-a incheiat.
precizez ca angajatorul nu mai doreste sa ma primeasca inapoi.
multumesc anticipat
Pentru perioada lucrata, vi se poate elibera adeverinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Salar timm2018 timm2018 Buna ziua! Ce hartie pot cere de la firma care lucrezi pentru a vedea cu cate ore sunt angajata si cu ce suma pe cartea de munca? Deoarece pe contractu de ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. am nevoie de o lămurire de la un expert. firma la ... COVASA COVASA Bună ziua. Am nevoie de o lămurire de la un expert. Firma la care am lucrat refuză să îmi elibereze adeverința de venit pentru a întra în concediu de ... (vezi toată discuția)
Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca? unangajat unangajat Care sunt toate documentele pe care fostul angajator are obligatia sa-mi-le elibereze dupa incetarea contractului de munca si in maxim cat timp are o obligatia ... (vezi toată discuția)