avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul 3% pt IMM in 2010?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul 3% pt IMM in 2010?

Doresc sa stiu daca a fost prelungita legea privind plata impozitului pe venit (3%) si in anul 2010? Nu am gasit nicaieri oug prin care ramine in vigoare impzitul de 3%. Sau se va plati impozit pe profit (16%) de catre toate firmele?
Cel mai recent răspuns: contabilitate online , Contabil 09:45, 28 Ianuarie 2010
Nu cred ca trebuie depus 010 ptr.ca trecerea la 16% se efectueaza prin efectul legii nu prin optiune sau depasire plafon 100 mii EUR,cazuri in care trebuia depusa decl.010 la vector.
Eu inteleg ca nu dispare forma de microintreprindere doar ca inca nu s-a hotarat cota de impozitare pentru anul 2010.
Ieri a fost votata forma finala a Legii bugetului pe 2010,urmeaza sa apara in Monitorul Oficial. Microintreprinderile cu impozit pe venit 3% au fost eleminate.Din 2010 toata lumea va plati 16%.Impozitul minim se mentine si in 2010,la fel,pentru toata lumea,nu numai pentru anumite sectoare de activitate,cum aveau de gand,initial.
Deci de la 1 ianuarie 2010 se aplica noul impozit .

Nu mai exista nici o sansa sa se revina la 3 % ?

Dar notiunea de microintreprindere mai exista ?
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
Iael, utilizator
Iael a scris:

Deci de la 1 ianuarie 2010 se aplica noul impozit .

Deci nu mai exista nici o sansa sa se revina la 3 %, este lege .

Dar notiunea de microintreprindere mai exista ?

Din pacate impozitul pe venit microinteprinderi a indus ideea ca o microinteprindere este o firma care are cel mult 9 salariati si o cifra de afaceri de maxim 100 000 euro anual , cu toate ca o firma este considerata microinteprindere in Uniunea Europeana daca are mai putin de 10 angajati si
realizeaza o cifra de afaceri anuala neta sau detine active totale in valoare
de pana la 2 milioane euro sau echivalent lei .

Alte discuții în legătură

Mai exista microintreprinderi in 2010 ? Ionela Lidia Ionela Lidia LA MULTI ANI! Parerile sunt putin impartite in ceea ce priveste anul fiscal 2010 pentru cei cu imp micro. Sunt anumite persoane din adm. fisc. care spun ca ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 pentru trecerea de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit Iulian MANEA Iulian MANEA De la \"radio-sant\" am auzit ca microintreprinderile trebuie sa depuna declaratia 010 pentru a modifica vectorul fiscal incepand cu 01/01/10 in sensul ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% sau 16% simonacontabila simonacontabila Buna ziua, Am o problema mai dificila. Am vorbit cu mai multi, dar nu m-au putut ajuta cu nici o lege ... Sper ca Dvs ma puteti ajuta. Un SRL ... (vezi toată discuția)