avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 578 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Impozitul 3% pt IMM in 2010?
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Impozitul 3% pt IMM in 2010?

Doresc sa stiu daca a fost prelungita legea privind plata impozitului pe venit (3%) si in anul 2010? Nu am gasit nicaieri oug prin care ramine in vigoare impzitul de 3%. Sau se va plati impozit pe profit (16%) de catre toate firmele?
Cel mai recent răspuns: contabilitate online , Contabil 09:45, 28 Ianuarie 2010
Dar mai se pastreaza aceasta forma acum sau dupa noul cod fiscal nu mai exista microintreprinderi ?

Cred ca in aceste noi onditii de impozitare nu ar mai exista nici un avantaj de a fi microintreprindere .

Am o societate la care inca mai am carte de muna si care costa destul de mult lunar , dar ca sa pastrez acest statut de microintreprindere nu am inchis inca cartea de munca .


Ce parere aveti ?
Ultima modificare: Duminică, 17 Ianuarie 2010
Iael, utilizator
Microinteprinderile o sa ramana pe mai departe , a fost scos doar impozitul pe veniturile microinteprinderilor , si daca aveti firma , acuma sunteti obligatoriu platitoare de impozit pe profit .
una din conditiile pentru a plati impozit 3% era ca firma sa aiba minim un angajat. Societatile platitoare de 16% nu erau obligate sa aiba angajati.Asadar ,daca impozitarea cu 3% s-a abrogat, in calitate de societate platitoare de 16% ,NU este obligatoriu ca soc.sa aiba angajati. Cu sau fara,tot 16 % va plati.
Cineva imi spunea ca nu este inca sigur ca se va plati impozit16 % intrucat exista un demers al Partidului Conservator , stiti ceva in acest sens ?


In conditiile in care inchid cartea de munca mai se pastreaza acest statut de microintreprindere ?
Ultima modificare: Luni, 18 Ianuarie 2010
Iael, utilizator
Explicatia D-lui Boc de aseara de la OTV a fost una de genul:
"Nu am schimbat nimic in legea care a fost data de Tariceanu si era tranzitorie in beneficiul microintreprinderilor in ce priveste cota de 3% pe venit. Acum intra in vigoare cota unica de 16% pe profit si este valabila pentru toata lumea."
Intrebarea mea este:
Daca nu s-a schimbat nimic (decat p'aci, p'acolo prin partile esentiale) definitia de microintreprindere a ramas, obtiunea de a fi microintreprindere a ramas ( functie de conditiile definitorii, declaratiile 100, 300 se vor da trimestrial? Ma intereseaza sa stiu daca pot sa nu optez pentru alta forma si sa depun si platesc darile trimestrial.
multumesc!

Alte discuții în legătură

Mai exista microintreprinderi in 2010 ? Ionela Lidia Ionela Lidia LA MULTI ANI! Parerile sunt putin impartite in ceea ce priveste anul fiscal 2010 pentru cei cu imp micro. Sunt anumite persoane din adm. fisc. care spun ca ... (vezi toată discuția)
Declaratie 010 pentru trecerea de la microintreprindere la platitor de impozit pe profit Iulian MANEA Iulian MANEA De la \"radio-sant\" am auzit ca microintreprinderile trebuie sa depuna declaratia 010 pentru a modifica vectorul fiscal incepand cu 01/01/10 in sensul ... (vezi toată discuția)
Impozit 3% sau 16% simonacontabila simonacontabila Buna ziua, Am o problema mai dificila. Am vorbit cu mai multi, dar nu m-au putut ajuta cu nici o lege ... Sper ca Dvs ma puteti ajuta. Un SRL ... (vezi toată discuția)