avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Buna ziua. Acum 2 zile m-am trezit cu politistii la ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Buna ziua. Acum 2 zile m-am trezit cu politistii la usa pentru ...

Buna ziua.
Acum 2 zile m-am trezit cu politistii la usa pentru perchezitionarea imobilului unde locuiesc pentru ridicarea de probe pentru savarsirea faptei de frauda informatica, mi s-a prezentat mandatul sa-l citesc si au inceput sa caute prin imobil, au ridicat telefoanele mele personale (cel vechi pe care il folosesc din liceu si cel noi pe care mi-l luasem acum 2 luni pentru a trece la alt telefon deoarece acel vechi era nefunctional deoarece nu functiona microfonul), mi-au fost ridicate 2 calculatoare (cel principal pe care il folosesc de 2 ani si unul de aproximativ 200 lei pe care l-am luat stric pentru a-l repara pe cel principal in caz ca trebuie sa pun windows-ul, sa descarc programe, drivere etc)

Am intrebat care este cauza perchezitiei insa ei mi-au spus ca nu stiu si au zis ca au fost trimisi doar sa ridice probe (lucru pe care nu il cred). Am participat la perchezitia imobilului unde locuiesc cat si la perchezitia la locatia parintilor deoarece in buletin am adresa lor iar eu locuiesc in alta parte in chirie, de la locuita parintilor au ridicat 1 mandat potal in care am vandut ceva acum 2 ani pe olx, nu mai retin exact despre ce colet e vorba insa au ridicat incrisul ca proba la dosar.

Eu detin un website de stiri national, iar pentru a demonstra ca presa poate influenta cetatenii prin stiri false, am construit un site web in care am anuntat ca elevii vor primii burse online de 3600 ron pe an insa ca sa se inscrie trebuie sa plateasca 98 lei, totul a fost pus la punct in asa fel incat cine era atent la site isi dadea seama in cateva secunde ca site-ul este fictiv deoarece era gol, pentru a putea fi identificat mai usor de catre politisti in caz ca vor sa ia legatura cu mine am folosit numele meu real si CNP-ul meu la inregistrarea domeniului, am folosit contul meu real pentru a incasa banii pe care nu ma asteptam ca cineva sa-i trimita, in mare am folosit datele mele de identificare peste tot in caz ca trebuie sa identifice persoana site-ului, am incercat sa fiu cat mai discret in detalii si am incercat sa fac ca persoanele sa nu reuseasca sa-mi trimita bani, de accea am mentionat doar IBAN-ul meu, fara titular etc.. si pentru a face plata am incercat sa-i trimit pe oameni la ghiseul bancii, la casierie, ideea este ca eu nu aveam nici o asteptare sa primesc bani insa oamenii au fost atat de prinsi in asta ca dupa ce au fost refuzati la banca sa trimita bani, au folosit robotii atm sau cum naiba le zice. Am trimis comunicate de presa catre site-urile de stiri cu impact cat mai mare deoarece ma asteptam sa fiu luat la intrebari despre stire despre site.. insa ioc, au preluat si au publicat in cateva ore.. au fost 6 site-uri de stiri si site-ul a fost vizitat de aproape 3000 persoane in 1 luna iar 28 din astia au fost atat de creduli si au trimis bani

Dupa 20 zile site-ul a fost reclamat de catre EduPedu.ro catre CERT-RO si probabil si la alte autoritati fara sa fiu anuntat in prealabil, avand in vedere ca datele mele erau publice, dupa ce am vazut ca site-ul a fost sanctionat am anuntat frumos pe website ca totul a fost doar un experiment social, o demonstratie si ca eventualele prejudicii produse, adica banii pe care i-am primit vor fi returnati catre persoane.. si beleaua e ca nu am iban-urile lor, nu am conturile lor pentru ca au folosit robotii..

Asa, dupa ce am iesit de la politie si au intocmit ei P.V cu lucrurile ridicate, am fost rapid si am intocmit o cerere catre procuror si i-am povestit totul si am cerut sa inteleaga situatia si sa imi ofere sansa de a returna pagubele produse catre persoanele care au fost atat de credule

Si acum va intreb, ce sanse sunt sa imi recuperez lucrurile? De ele imi pasa mai mult deoarece am investit bani si am lucruri personale cat si documente de serviciu, documente de acces catre site-urile mele de stiri pe care doar de acolo le stiu deoarece am programe de criptare a parolelor si nu pot sa accesez site-urile asa, eu construiesc site-uri web pentru firme, scriu articole sunt copywritter, din asta imi castig existenta si normal sa gaseasca conversatii despre proiecte etc pe PC-ul meu personal..
Cel mai recent răspuns: soll86 , utilizator 05:53, 1 Februarie 2021
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Am incercat si am luat legatura cu cei pagubiti si desigur ca au inteles situatia si au fost de acord cu impacarea, ba chiar au precizat ca trebuiau sa fie mai atenti la detalii si ca acest proiect le-au aratat cat de periculos poate fi mediul online.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
@Tgeorgescu , legea penala nu face distinctie intre faptuitorul care a folosit numele real si cel care a folosit un nume fictiv cind comite infractiunea de inselaciune.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Era foatrte simplu sa refuzati platile ori de cate ori se faceau. Anuntati banca si dadeau refuz la plata. Nu ma grabesc sa acuz dar ati construit prost schema "experimentala" si e posibil sa aveti probleme. Personal, nu as crede explicatia, in calitate de procuror. E puerila. Depinde de ce fel de persoane dati si cat de grav considera acestea pericolul social al faptei comise. Fiindca, indubitabil, este o fapta comisa. Va sfatuiesc sa va luati avocat din varii considerente nu doar pentru a scrie cereri si petitii.

CristiOmul a scris:

Am incercat si am luat legatura cu cei pagubiti si desigur ca au inteles situatia si au fost de acord cu impacarea, ba chiar au precizat ca trebuiau sa fie mai atenti la detalii si ca acest proiect le-au aratat cat de periculos poate fi mediul online.

@Irina Pricop nu as crede explicatia, in calitate de procuror. Tanarul nu pe procuror trebuie sa-l convinga, cu judecatorii are el meci! Gulerele albe, care-si permit o armata de avocati, nici nu stau la discutii cu procurorii, ii ,,sar", discuta doar cu judecatorii.
Ultima modificare: Joi, 28 Ianuarie 2021
DlGoe, utilizator
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Lasati povestea cu proiectul.... era clar inselatorie. Faceti intelegeri cu persoanele pagubite, doar asa aveti o sansă. Daca ati ridicat si 1 leu din cont, nu tine povestea cu experimentul social. Nu pacaliti pe nimeni.

Alte discuții în legătură

Buna ziua. acum 2 zile m-am trezit cu politistii la usa pentru ... CristiOmul CristiOmul Buna ziua. Acum 2 zile m-am trezit cu politistii la usa pentru perchezitionarea imobilului unde locuiesc pentru ridicarea de probe pentru savarsirea faptei de ... (vezi toată discuția)
Ip-ul proba valida sau nu in instanta? romanas romanas fiecare pc care e utilizat pe net are un IP...router..proxy..Avand in vedere ca toate retelele de inet sunt supraterane (cabluri peste blocuri din scara in ... (vezi toată discuția)
Infractiune informatica? ramiha ramiha Buna ziua, Pot fi incadrate ca infractiune informatica urmatoarele actiuni? 1. Scanarea automata a continutului public a unui site si stocarea ... (vezi toată discuția)