avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Bună ziua, Cât timp durează pana la soluționarea ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Bună ziua, Cât timp durează pana la soluționarea în instanta ...

Bună ziua,
Cât timp durează pana la soluționarea în instanta a recalculării pensiei alimentare? În cazul în care tatăl a depus în instanta dosarul pentru diminuarea, diminuarea pensiei pe motiv ca i s-a născut al doilea copil în noua căsnicie?
Cel mai recent răspuns: Alimapad , utilizator 18:49, 25 Ianuarie 2021
Buna ziua,
Depinde de gradul de incarcare cu dosare a instantei respective.
Poate dura 6 luni, la o instanta mai putin aglomerata sau chiar 1-2 ani la instantele cu multe dosare.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Indiferent cat dureaza pana la solutionare, soluta de diminuare e clara si se va aplica incepand cu data sesizarii/depunerii actiunii si nu de la data pronuntarii solutiei in cauza.
Multumesc pentru raspuns! Dar suma de 25% este platita in continuare.l si au trecut deja 2 luni de la depunerea dosarului. In cazul acesta ce suma trebuie platita pana la solutionare?

AV. GABRIELA GERBER a scris:

Indiferent cat dureaza pana la solutionare, soluta de diminuare e clara si se va aplica incepand cu data sesizarii/depunerii actiunii si nu de la data pronuntarii solutiei in cauza.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie alimentara ContSters185034 ContSters185034 Pe 7 martie 2011 mi s-a nascut un copil din a doua casnicie, mai am un copil de aproape 17 ani din prima casnicie pentru care platesc pensie alimentara. Ce ... (vezi toată discuția)
Stare civila Provinar Provinar Din data de 28.04 dosarul meu este in statusul \"Fond\" Cam cat dureaza solutionarea aceatuia? Multumesc (vezi toată discuția)
Bună ziua! din martie 2022 a început fiul meu acțiunea de ... DeliaMateescu DeliaMateescu Bună ziua! Din martie 2022 a început fiul meu acțiunea de cerere a pensiei alimentare de la tatăl său. Nici acum, în luna decembrie nu s-a dat ... (vezi toată discuția)