avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 431 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna ziua, Sunt angajat în 2 locuri , prima data ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua, Sunt angajat în 2 locuri , prima data aveam funcția ...

Buna ziua,

Sunt angajat în 2 locuri , prima data aveam funcția de baza la firma "A" și primeam bonuri și deducere personala, ulterior m-am mutat la firma "B" cu funcția de baza și primesc deducere și bonuri.
Am anunțat firma A de schimbarea funcției de baza, dar m-au șters doar de la funcția de baza, bonurile încă le virează.
Ce risc daca primesc bonuri de la ambele firme și mă pot obliga sa le returnez daca este din vina lor?

Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:54, 5 Februarie 2021
La societatea unde nu aveti functia de baza veti fi pus sa restituiti c/v bonurilor sau bonurile daca nu le-ati folosit .
Și dacă le-am folosit?

Cornel Vasile a scris:

La societatea unde nu aveti functia de baza veti fi pus sa restituiti c/v bonurilor sau bonurile daca nu le-ati folosit .

Dar de ce să mă oblige sa le restitui daca pe fluturaș nu mai apare deducere personala însemna că mi-a procesat parțial cererea de renunțare la funcția de bazA și este vina lor, nu?
Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare
art.10
....

(4) În cazul salariaților angajați în baza unui contract individual de muncă cu timp parțial, precum și în cazul cumulului de funcții, biletele de valoare, cu excepția tichetelor cadou și tichetelor culturale, pot fi acordate numai de către angajatorii unde salariații în cauză își au funcția de bază, potrivit legii.


art.17
......
(4) Utilizarea de către salariat a biletelor de valoare necuvenite îl obligă pe acesta la plata contravalorii biletelor către angajator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. lucrez full time la o companie (9-18). de curand am ... andrelm andrelm Buna ziua. Lucrez full time la o companie (9-18). De curand am fost acceptata si pentru un alt job la alta companie tot full time (programul este flexibil ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa 2019 ionela11 ionela11 Buna ziua, Tichetele de masa se acorda doar la functia de baza?......o firma ar vrea sa dea tichete de masa unui salariat care are cumul de functii, nu e ... (vezi toată discuția)
Tichete de masa ceciliacaruntu ceciliacaruntu Buna ziua , am o intrebare in ceea ce priveste tichetele de masa . Problema este asa : - angajat cu certificat de handicap , CIM la noi cu 4 ore . - acelasi ... (vezi toată discuția)