avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Contract de intretinere. sau Contract de vanzare ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Contract de intretinere. sau Contract de vanzare cumparare cu ...

Contract de intretinere. sau
Contract de vanzare cumparare cu clauza de intretinere

Va rog sa ma ajutati în acest caz :

O persoană căsătorită poate sa incheie contract de întreținere cu altcineva,din afara familiei,fara a se solicită acordul scris al soțului ?Soții nu sînt obligați să si acorde reciproc intretinere?
În cazul în care răspunsul primei intrebari este : Da , va rog,comunicati mi care este contractul ideal în acest caz si ce condiții speciale se impun.
Poate fi atacat ulterior contractul de intretinere de catre membrii familiei,care au vocație succesorala?
Va multumesc pentru intelegere si colaborare.
Cu respect, ABANA1


Cel mai recent răspuns: ABANA1 , utilizator 11:59, 12 Februarie 2021
5 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
asa ceva....

existenta unei persoane care declara ca decedatul,printr un contract ideal,neatacabil, i a transferat proprietatea.



Referitor la motivul nevirarii banilor în cont ,ma refeream concret la contractul de vînzare cumparare,cu clauza de intretinere,asa cum am specificat initial.Obiectul contractual vindut este un imobil cu valoarea superioara sumei de 50.000 lei.

Referitor la timpul scurt scurs între data semnării contractului si data deschiderii succesiunii , ma refeream la deces,în spital,în stadiul terminal al unei boli oncologice,despre care întretinatorul stia de timp bun



Nu va supărați,eu am întrebat foarte clar si explicit,de la început

Pe bune?
Nu pot sa cred ca in realitate nu stiti daca a incheiat vreun contract, cand a incheiat inainte sa moara si ce scrie in el si ne-am invartit aiurea in jurul cozii incearcand sa va ajutam! Ne-ati dat niste date aiurea.
de unde ati bagat-o cu vanzarea cu clauza de intretinere??

Cereti buletin de informare la ocpi si vedeti a cui e casa acuma, porniti de acolo.
Mergeti la notar apoi
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va multumesc pentru raspuns.
Se impune imperios sa explic situația.
La ora actuală exista persoane vîrstnice,care sînt pensionari si care nu stiu sa lucreze cu calculatorul,nu au calculator, ,nu au copii ,nu au nepoți.,care sa i ajute,nu au nici bani pentru a se adresa direct specialiștilor, sînt bolnavi sint uneori singuri.Aceste persoane stiu ca daca ai probleme,calculatorul te ajuta si,de aceea apelează la vecini,la cunostinte,sau la rude,daca mai au.
Aici mă situez eu, Uneori scriu si intreb în forum ,fara sa fiu subiect
Am vrut să ajut,apelînd la ajutorul dumneavoastra prețios.
Prin profesionalism,competența profesionala,promptitudine,amabilitate,răbdare,empatie,atentie deosebita si bunătate,dumneavoastra,consultantiî forumului avocatnet.ro,,dar si unii utilizatori ai forumului,ajutati mult mai mulți oameni,decît va imaginati.
Numărul celor care va MULTUMESC si va felicită pentru ceea ce faceti pentru comunitate,este un număr mult mai mare decît numărul utilizatorilor înregistrați în forum.Din pacate,pentru multe persoane , mediul electronic este un mediu intangibil,inaccesibil si necunoscut.
Probabil,acum este mai clar de ce exista ambiguități,datorate faptului că ,functie de raspunsurile dumneavoastra,apar noi neclaritati pentru noi,adica eu si cei în numele cărora intreb si iar completez cîte ceva.
Va rog sa ma credeti ca pensionarii despre care v am scris anterior ,se bucură enorm cînd le citesc raspunsurile dumneavoastra.
Eu va multumesc din suflet si vă rog să nu vă supărați, dar ,ajutorul dumneavoastră este foarte important pentru foarte multe persoane ,care uneori,expun problema intr un mod empiric,intr un limbaj care nu este juridic si care ,uneori nu reliefează ierarhia problemelor abordate.
Cunosc avocatnet,aproape de la înființare și apreciez foarte mult tot ceea ce colectivul dumneavoastră a facut si face pentru noi toti.
Din suflet,va scriu ,cu gratitudine !
FELICITARI tuturor !
Mulțumiri tuturor !
MULT SUCCES si numai bine !
Cu deosebită considerație și profund respect,
ABANA1
Ultima modificare: Joi, 11 Februarie 2021
ABANA1, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Inteleg, , insa pe viitor, va rog sa nu mai expuneti cazuri ipotetice, fara ca macar sa ziceti asta si sa prezentati corect datele de la inceput, altfel, in loc sa ajutati, mai mult ii incurcati.
Sunt multi care vin pe forum ca au probleme si in loc sa descrie situatia lor concreta, isi fac o idee in cap cum trebuie sa procedeze sau cred ca stiu solutia si pun intrebari legate nu de problema lor, ci de solutia pe care au gasit-o ei, desi e gresit ce vor sa faca si nu ii ajuta in realitate sa isi rezolve problema.
Nu e corect nici fata de noi, cei care incercam sa ajutam, sa stam sa tragem cuvintele cu clestele.
Felicitari insa pentru dorinta dvs de a-i ajuta.!

2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Sînt în consens total cu dumneavoastră.
Dar,probabil știți că uneori viata bate filmul. Uneori,faptele se derulează intr un mod în care se pare ca mai rau de asa ,nu se putea.Persoanele cu vîrstă înaintată,au idei preconcepute ,de genul,ce zice lumea ? Prin prisma acestui raționament,, prezintă o forma viciată a episodului real pe care l parcurg.Eu am întrebat exact asa cum a fost prezentată situația initial.Eu acord valoarea de adevăr,asa cum mi a fost prezentat,Ulterior,functie de ceea ce mi ati raspuns dumneavoastra,mai apărea cîte un aspect nou,care impunea elucidare . Pe lîngă toate acestea,tot o trăsătură negativă a semenilor noștri cu probleme,este si schimbarea de atitudine,cu o frecventa destul de mare : odată zic intr un fel,odată zic în altfel.Toate acestea,prin cumul,creează situații atipice. Oricum, este lăudabil,ca în final,se conturează o situatie cu o rezolvabilitate . Faptul că în prezent,lumea sta izolată,ca se comunică preponderent prin telefon ,ca pensionarii evită deplasările si au anulat total întîlnirile cu altii,constituie un alt motiv a ceea ce foarte bine ati scris,a tragerii cu cleștele a ceea ce trebuie spus.
VA MULTUMESC SI VA FELICIT pentru tot ceea ce faceti .
Scriu cu majuscule ,deși nu e voie,dar,asa trebuie,pentru a transmite încărcătura emoțională a acestor cuvinte!
Cu respect și considerație,
ABANA1
Ultima modificare: Vineri, 12 Februarie 2021
ABANA1, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mandat special ptr succesiune claudia_23 claudia_23 Buna ziua! Sper sa ma puteti ajuta si pe mine! Mama mi-a lasat un mandat ptr a dezbate eu succesiunea parintilor ei in numele ei! Problema e ca unica ei sora a ... (vezi toată discuția)
Suspendare presedinte si alte probleme AsociatiaNr1 AsociatiaNr1 Buna ziua. Sunt membru al unei Asociatii de Proprietari si as dori, daca puteti, sa dezbatem urmatoarea situatie: 1. Dorosc sa propun in Comitetul Executiv ... (vezi toată discuția)
Succesiune diana_78 diana_78 Buna ziua. Mi-ar fi de folos daca m-ar putea ajuta cineva in legatura cu problema mea. Bunicul meu a decedat acum 3 ani, in viata ramanand doar bunica. Nu s-a ... (vezi toată discuția)