avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună seara Știu că o Procura Specială Notarială, ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună seara Știu că o Procura Specială Notarială, privind ...

Bună seara
Știu că o Procura Specială Notarială, privind vânzarea unui imobil, are o valabilitate de trei ani, dacă nu este revocată. Acum întrebarea: într-o astfel de procură poate fi inserată o clauză care să facă imposibilă revocarea ei de către mandantă, înainte de limita celor trei ani ?
Întrebarea nr. 2: dacă o procură, cu doi mandatari, necondiționați unul de celălalt, este revocată iar unul dintre mandatari nu a fost notificat, procura este totuși revocată legal ?
Mandantul poate revoca oricand mandatul chiar si in situatia in care in contractul de mandat a fost prevazuta o clauza prin care a fost declarant irevocabil.
Insa trebuie avut in vedere faptul ca, in cazul in care mandatarul face dovada faptului ca mandatul a fost revocat din
cauze intempestive si nejustificate, mandantul este obligat sa raspunda fata de mandatar.

Fiecare mandatar trebuie notificat cu privire la revocarea mandatului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Procura desfiintata in instanta Flaviu_1221 Flaviu_1221 Buna ziua, o procura care contine clauze precum : Subsemnatul mandatant se obliga sa mentina in vigoare prezenta pana la indeplinirea sarcinii de mandat, sa ... (vezi toată discuția)
Procura autentica irevocabila Andreea Istrate Andreea Istrate In ce conditii s-ar putea realiza revocarea unei procuri autentice numai cu acceptul mandatarului? Exista vreo clauza ce ar putea fi inserata pentru a nu se ... (vezi toată discuția)
Procura de vanzare ContSters172999 ContSters172999 Nu stiu daca am gresit sectiunea; imi cer scuze daca este asa. Va rog sa ma ajutati cat se poate de urgent cu o opinie... Am rugamintea sa ma ajutati sa ... (vezi toată discuția)