avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Prietenul meu isi ia un apartament cu credit ipotecar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Prietenul meu isi ia un apartament cu credit ipotecar pt care ...

Prietenul meu isi ia un apartament cu credit ipotecar pt care o sa ii transfer in cont avansul. Ulterior o sa ne casatorim si vreau sa stiu cum pot face ca sa ma asigur ca in caz de divort imi iau banii inapoi. Cum ar fi mai ok sa fac? Sa fac la notar act de imprumut pe o perioada mai mare gen 10 ani? Sau exista posibilitatea dupa nunta sa facem un act cum ca daca divortam sa imi restituie suma de x lei? Ma interesasem si de varianta cu preluarea din credit si 1/2 cota din casa, dar ma gand ca trebuie aprobarea bancii..
Cel mai recent răspuns: DlGoe , utilizator 04:28, 25 Februarie 2021
7 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum ar fi mai ok sa fac?

NU va casatoriti, in cazul acesta, investitia este riscanta!

Daca vreti sa fiti acoperaita 100%, pt imprumut, faceti un act notarial de imprumut, cu fideiusor (mama, tata, sora, etc, cineva solvabil, din partea imprumutatului, adica viitorul sot). Daca viitorul este insolvabil, este singura solutie buna.

Daca insa, dragostea e mare, intrati codebitor la banca si o sa aveti 50% din drepturi si 100% din obligatii,
daca insa dragostea e "smoke and mirror" atunci aplicati prima varianta din mesaj. BAFTA !!
Si daca ma casatoresc si bunul ramane al lui dinainte de casatorie, nu merge in continuare cum ati spus prima varianta? Mai e si faza ca o sa facem un copil si evident o sa fie pe numele lui chiar daca nu ne-am casatori.
Ultima modificare: Duminică, 21 Februarie 2021
trandafir2, moderator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca va casatoriti, bunul ramane al lui, ca fiind bun propriu, cumparat inainte de casatorie.
FAZA cu copilul e alta poveste, tangenta cu prima poveste, dar totusi alta.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Faceti un contract de imprumut la notar, nu e necesar sa treceti un termen. In acest caz, termeul de prescriptie e de 3 ani, insa pe perioada casatoriei , termenul de prescriptie e suspendat.
Dupa un eventual divort, veti apela imediat la executor.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
De ce nu vă căsătoriți mai întâi, arde? Indiferent ce măsură asiguratorie vă veți lua, dacă el se "răzgândește" cu căsătoria, va trebui să-l acționați în justiție ca să vă recuperați banii; sau mai precis cât rămâne din acștia după ce vă plătiți avocatul!

Alte discuții în legătură

Mare dilema - oare sa fie nevoie de o conventie matrimoniala? bugy_cs bugy_cs Buna ziua. Am si eu o problema si doresc parerea dumneavoastra, obiectiva. Eu si iubita mea - viitoarea sotie ne vom casatori in toamna acestui an. Pana atunci ... (vezi toată discuția)
Cumparare apartament in rate inaintea casatoriei magdel magdel Buna ziua, In prezent nu suntem casatoriti dar dorim sa luam un apartament prin credit bancar ipotecar. Creditul il va lua partenerul meu pe numele lui ... (vezi toată discuția)
Vrem sa ne casatorim si el are datorii la banca... alexappm alexappm Viitorul sot are datorii la banca si eu vreau sa fac imprumut la banca pentru \' prima casa \'si vrem sa ne casatorim, intrebarea este daca fac imprumutul la ... (vezi toată discuția)