avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 575 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Adresa de instiintare !Buna seara!Ma confrunt cu ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Adresa de instiintare !Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa ...

Buna seara!Ma confrunt cu urmatoarea situatie;am primit o adresa de instiintare de la Enel in care sunt anuntat ca s-au facut verificari la instalatia de alimentare energie electrica si au fost intocmite procese verbale cu energie elecrtica consumata si neinregistrata,punindumi-se in vedere sa paltesc o suma de 9000 ron daca vreau sa evit darea in judecata.Eu locuiesc intr-un apartament de de 2 camere si platesc lunar cam 150 ron factura la energie ,deci nu se pune problema sa fur curent.Contoarul este pe scara blocului si nu in casa la mine nu stiu ce si cum au constatat cei de la Enel.In luna noiembrie 2020 intradevar s-au schimbat contoarele si lucratorul de la contoare ma anuntat ca eu am consum care nu se inregistreaza ,l-am invitat sa vina sa verifice in casa dar a refuzat categoric.Am facut sesizare despre acest fapt la enel si la o saptamana a venit o echipa care mi-a dat un proces verbal in care mentioneaza ca este totul in regula,au verificat contoarul nu sunt probleme.Acum m-am trezit cu aceasta instiintare.Ce pot face in asemenea conditii?Va multumesc.
Ultima modificare: Luni, 22 Februarie 2021
got2i, utilizator
Cel mai recent răspuns: BEN46 , utilizator 11:21, 3 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeti la Enel si aratati-le o copie dupa acel proces verbal in care se mentioneaza ca totul e in regula. Acel document va e de folos si in cazul in care se va ajunge in instanta. Daca va fi asa, e bine sa va angajati un avocat.
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adresati-va ANRE si schimbati apoi si furnizorul .Enel face multe glume nesarate.
Degeaba schimba furnizorul, contorul si racordul tin de distribuitor, care din pacate nu se poate schimba...
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Este pierdere de vreme, este acceptarea de a juca pe terenul adversarului! Parcă numai în comunism trebuia să demonstrezi tu că ești nevinovat, nu acuzatorul că ești. Să nu punem carul înaintea boilor:

Dacă Enel are pretenții, el trebuie să contacteze clientul dacă vrea să discute. Altfel, tot în instanță se ajunge. Deîndată ce Enel va face plângerea, nota bene, DACĂ, după ce se va vedea pe ce se bazează pretențiile acestuia, abia atunci, dacă petentul are nevoie, va solicita asistența unui avocat.

Până aici am luat de bune cele afirmate de forumuist. Fiindcă sunt nenumărate moduri de a fura curent, imaginația hoților este fără limite.

latka a scris:

Mergeti la Enel si aratati-le o copie dupa acel proces verbal in care se mentioneaza ca totul e in regula. Acel document va e de folos si in cazul in care se va ajunge in instanta. Daca va fi asa, e bine sa va angajati un avocat.

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua, precizati daca Enel este si furnizorul Dv. (aveti contract cu ei si va emit factura) sau doar distribuitor.
Vi s-au comunicat procesele verbale de constatare si stabilire consum? Le-ati semnat cand v-au fost perezentate?
Este posibil ca la verificarea din noiembrie 2020 sigiliile contorului sa nu mai fi fost intacte sau sa existe o modificare a instalatiei electrice?
Furtul se constata de catre Politie nu de catre Enel. Am avut si noi o situatie cu lumina pe scara, la un moment dat nu a mai functionat si cineva a reparat-o legand un fir inainte de contorul de pe scara. Dupa cateva luni, cititorul contorului a observat ca nu se mai inregistreaza consum si a fost sesizata Politia care a facut constatare, poze, PV, etc. Consumul a fost stabilit ulterior prin estimare pe baza consumului mediu lunar din anul anteriror, cateva zeci de lei. Prejudiciul fiind f mic nu s-a mai continuat ancheta.
Notificati Enel de refuz la plata pentru sumele pe care nu le recunoasteti si le considerati nejustificate.

Alte discuții în legătură

Branșare neautorizată la rețeaua electrică a blocului Oana-Dana Oana-Dana Bună seara, locuiesc într-un bloc P + 2 cu 3 scări, 18 apartamente, fără lift. Consumul de electricitate pentru iluminarea spațiului comun (cele trei ... (vezi toată discuția)
Asociatie de locatari Axa04 Axa04 Buna ziua, Va rog recomandare pentru urmatoarea situatie... Asociatie de proprietari care nu are contracte individuale pentru energia electrica. Exista un ... (vezi toată discuția)
Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care ... Alexandrugh Alexandrugh Bună ziua am pe scara blocului un panou electric general care este împărțit în mai multe sigurante este destul de vechi și funcționează pe sigurante cu ... (vezi toată discuția)