avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Buna ziua. Daca am descoperit in actele contabile ale ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Buna ziua. Daca am descoperit in actele contabile ale unei asociatii ...

Buna ziua. Daca am descoperit in actele contabile ale unei asociatii de propietari probleme grave acestea fiind din anul 2012,2013,2014,2015 se mai poat face demersuri impotriva celor vinovati ? Vorbim de lipsa a multor sute de milioane dar si de plati fictive bagate in contabilitate .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: caradis , utilizator 20:24, 24 Februarie 2021
Demersurile sunt la îndemâna persoanelor care suferă vătămări de pe urma acestor faptei prejudiciabile
Faptele pe care le descrieți sumar pot fi atât de natură civilă contractuală sau din sfera ilicitului civil, cât și de natură penală.
Oportunitatea promovării acestor demersuri se analizează în raport de instituția prescripției extinctive în ceea ce privește acțiunile cu caracter civil, de interesul în promovarea acțiunii, care trebuie să îndeplinească anumite condiții prevăzută de lege, de calitatea și capacitatea persoanei care reclamă, respectiv în raport de instituția prescripției răspunderii penale în ceea ce privește formularea unor eventuale plângeri penale împotriva celor vinovați.
Este recomandabil să consultați un avocat înainte de a începe să trimiteți plângeri sau să înaintați acțiuni la instanțe întrucât în legislația noastră românească, instituția abuzului de drept se pedepsește inclusiv prin pârghii de natură penală.
Ultima modificare: Marți, 23 Februarie 2021
Cabinet de avocat Serni Viviana-Carmen, Avocat
Multumec mult !!!
Sunteti administrator? Treaba dvs incepe din momentul in care ati preluat asociatia.Nu va bateti capul cu ce a fost..
Ce calitate detineti in asociatia de proprietari?
Sesizati oficial serviciul specializat din primarie
Conditionat de natura faptelor ,daca exista indicii temeinice ,puteti sesiza oficial inclusiv autoritatea teritoriala a ministerului public=parchetul local
Multumesc de raspunsuri. Sunt administrator . Este adevarat ca eu raspund de ce este de la data de cand am preluat. Problema este ca sunt FONDURI pe hartie si in realitate nu exista si tot pe hartie exista un fond de echilibrare de -31450 lei. Conform scipticului trebuie sa avem in jur de 90000 lei iar faptic exista doar 30000 lei.
Am anuntat Comitetul si Presedintele . Serviciul din primarie nu este de nici un ajutor ...iti trimit raspunsuri cu art, din lege si te trimit la tribunal. Ceea ce vroiam sa aflu este daca exista vre-o "portita"legala pentru a actiona impotriva celor vinovati , avand in vedere ca a intervenit presciptia,fiind vorba de anii 2012,2013,2014,2015.

Alte discuții în legătură

Recuperare datorie prescrisa de instanta cocosioanalr cocosioanalr Buna seara, Va rog daca se poate sa ma ajute cineva in urm.problema, sunt administrator a unei Asociatii de proprietari pe care am preluat-o in oct 2011 ... (vezi toată discuția)
Furt de la asociatia de proprietari-administrator fugit maria_44 maria_44 Buna ziua, La asociatia de locatari s-au delapidat sume colosale, numai la apa rece este o restanta peste 500.000 lei si o sa se taie apa rece, umeaza ... (vezi toată discuția)
Accident de munca Adelina t Adelina t Am si eu o problema juridica........................In data de 11.03.2004 a avut loc un accident de munca. S-a facut plangere penala care a fost solutionata ... (vezi toată discuția)