avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 579 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Salut vreau si eu va rog sa ma lamuriti va rog,acum 30 ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Salut vreau si eu va rog sa ma lamuriti va rog,acum 30 de ani ...

Salut vreau si eu va rog sa ma lamuriti va rog,acum 30 de ani parinti au cumparat o casa cu suprafata de 2051 mp 2501 propriu spus ca in realitate au 1250 folosinta deoarece vecini fiind ruda cu vanzatoarea terenului au oprit jumate fara a avea vreun act de mostenire sau de proprietate ...parinti fiind foarte tineri nu au stiut cat loc au cumparat sau bucurat de casa pana cand au bagat ei de seama ca sa emis titlul de proprietate cu un teren dublu decat au in folosinta ..o perioada iau spus vecinului sa faca acte pe el daca sustin ca e terenul lor parinti fiint mintit ca a fost o greseala de emitere a titlului pe 2501 mp si trebuia sa fie pe 1250 sustinand ca atat au cumparat ..dar nici acte de mostenire nu aveau pe el e pur si simplu luat cu abuz..bun ....parinti nau avut bani de judecata sau cadastru...eu fiind fiul lor am strans bani am facut cartea funciara ,,cadastru,,,intabulare,,si sau dovedit ca ei nu au nici un act pe acel teren deci titlul intabulat pe 2501 mp acum ..vecini refuza sa mutam gardul amiabil sustinand in continuare ca e al lor ..il folosesc de 30 de ani si parinti mei platesc impozite pe acest teren..am inteles ca prin judecata sar rezolva,,dar nu dispun de timpul si bani necesari..ce pot face..va rog
Nu par sa existe șanse fără judecata.
Însă, este bine sa stiti ca nu este genul de proces care se câștigă în mod automat și este necesar avocat bine pregătit.
Așteptați pana faceți rost de bani dacă nu va tulbura posesia.
Ms mult de raspuns,dar eu tot nu inteleg de ce este asa greu sa dovedesti ca este nerenul nostru cu acte intabulate legalizate chitante de plata si restu..tinand cont ca vecinul nu are nici macar o hartie de mana ca ar fi terenul lui ..
Nu e greu de dovedit, dar trebuie dovedit in instanta, ca nu vine nimeni sa ii mute gardul altfel, daca vecinul nu vrea.
Se poate ca si in instanta sa aveti o problema dat fiind faptul ca vecinul foloseste terenul de 30 de ani.
Numai instantaa de judecată poate soluționa astfel de dispute,alte institutii/autorități nu au.competente.Nu cred ca este nevoie să mai asteptati inca 10,20 de ani pana soluționati problema,un proces de acest gen nu va costa o avere.Discutati cu un av sau mai multi pana găsiți un onorariunpe care să il puteti suporta si achita în 2,3 rate.Aveti nevoie de de ceva bănuți,2,3000 de lei ,de timp nu aveti nevoie ,pt ca nu tb să vă prezentati la proces.
Cazul nu este deloc simplu și tine de multe.
Proprietarul poate avea probleme serioase și chiar sa piardă procesul.
Nu cred ca ajung 3000 lei pentru un proces care sa fie analizat in cele mai mici detalii, dar, aceasta este părerea mea.
În plus, mai depinde si.de valoarea terenului dar nu acesta este aspectul esențial.

Alte discuții în legătură

Act de vanzare cumparare alin888 alin888 Buna ziua, Am si eu urmatoarea problema: Tata are un teren de 1500 mp pe acte (act de donatie si certificat de mostenitor), insa fizic are 3000 mp ca ... (vezi toată discuția)
Buna ziua , in urma cu 20 de ani parintii mei au cumparat un ... marcela72 marcela72 Buna ziua , In urma cu 20 de ani parintii mei au cumparat un teren de 1000 mp , in baza unui proces verbal , semnat de catre martori . Dupa 5-6 ani ne-am ... (vezi toată discuția)
Recuperare teren dmd75 dmd75 Buna ziua! Va rog sa imi permiteti sa expun cazul cu care ma confrunt si ,in masura in care puteti,sa-mi dati un sfat Familiei mele i-a fost preluat ... (vezi toată discuția)