avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Sunt veniturile din actiuni raportate/trimise de catre ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Sunt veniturile din actiuni raportate/trimise de catre ANAF catre banci atunci cand se cer veniturile unui contribuabil?

Bună ziua, as vrea sa stiu daca veniturile obtinute din vanzare actiuni pe anul anterior si declarate anul acesta, sunt raportate la ANAF ca si venituri obtinute pe 2020 alaturi de cele salariale.
Imi imaginez ca, o data declarate, ele sunt in evidentele ANAF dar ca sa fiu mai clara, ma intereseaza sa stiu daca, in cazul interogarii de catre banci, ANAF raporteaza aceste venituri alaturi de cele salariale.

Multumesc
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
Isabela333, utilizator
Cel mai recent răspuns: Dapix , utilizator 17:18, 6 Martie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu. Sunt trimise la ANAF veniturile pentru profitul din vânzarea de acțiuni ca investitorul în acțiuni să-și plătească impozitul pe profit.
Nu există nici o legătură între veniturile salariale și cele din vânzarea de acțiuni.

Băncile comerciale nu iau în calcul veniturile la timpul trecut pentru vânzările de acțiuni. Sunt venturi la timpul trecut, nu oferă nici o garanție pentru viitor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
Dapix, utilizator
Multumesc frumos. Intreb in contextul in care unele banci precizeaza ca iau in considerare si alte venituri. Nu inteleg totusi de ce, in conditiile in care sunt inregistrate la ANAF, nu s-ar trimite alaturi sau pe langa veniturile salariale.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Salariul este salariu. Venitul salarial nu se cumulează cu veniturile din vânzarea de acțiuni, imobile, autoturisme, terenuri............ Sper să va bucure acest lucru că nu aveți de plătit impozite suplimentare..

Veniturile din acțiuni pot fi și în pierdere. Vânzarea de acțiuni se calculează la timpul trecut. Nu poate ghici nimeni că la anul sau peste 5 ani veți mai avea posibilitatea să vindeți acțiunile pe profit.

Băncile când acordă credite dau dovada de prudență și precauție, pentru a nu pierde banii celor care și-au depus economiile la banci.
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Martie 2021
Dapix, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit minim de plata Botosel Botosel Buna ziua, Societatea noastra a avut pierdere fiscala la data de 31.12.2008. In Trim I si Trim II 2009 a inregistrat pierdere. Dupa depunerea decl.101 ... (vezi toată discuția)
Vanzare actiuni andrei_i_p andrei_i_p Buna ziua, Lucrez la o firma care acorda uneori angajatilor actiuni. Intrebarea mea este daca trebuie sa fac ceva cand vreau sa le vand si daca trebuie ce ... (vezi toată discuția)
Cat este, de fapt pierderea? emilia73 emilia73 La finalul trim II, societatea inregistra un impozit pe profit de 3294 lei.La finalul trim III, impozitul calculat era de 2034, deci din impozitul platit ... (vezi toată discuția)