Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 7182 soluții astăzi

Anul acesta, avocatnet.ro împlinește 20 de ani și, pentru că ne citești, îți oferim un voucher aniversar pe care îl poți utiliza la serviciile noastre. Descarcă voucherul

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicit sfatul dumneavoastra, sunt in divort cu fostul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicit sfatul dumneavoastra, sunt in divort cu fostul sot dupa ...

Solicit sfatul dumneavoastra, sunt in divort cu fostul sot dupa o casnicie de 34 de ani si suntem separati de 11 ani.
Am aflat ca acesta a intentat actul de divort din culpa mea exclusiv, sustinand ca eu nu am muncit in sensul acesta creand chiar un cont in numele meu la casa de pensii si falsificand semnatura mea ca sa obtina date pe care ulterior sa le foloseasca impotriva mea.
In cererea de divort el sustine ca nu l-am ingrijit si am manifestat dezinteres fata de el. In realitate a parasit domiciliul pentru o alta femeie, in cele din urma afland de la el ca a fost vorba de mai multe aventuri. El este o persoana foarte violenta, are probleme cu alcolul de cand ne-am casatorit, de aici au rezultat batai si scandaluri chiar cu vecinii si are reclamatii la politie. Mentionez ca este politist local astfel de fiecare data cand am solicitat sprijinul politiei nationale acesta facea uz de functie. Asa a reusit si sa creeze contul la casa de pensii la care a semnat in fals iar documentul a ajuns in posesia mea.
Pe parcursul intregii casnici s-a purtat foarte ciudat, la doua zile isi schimba comportamentul, eu crezand ca este vorba doar despre alcool, pe care il consuma zilnic ( de aici are o hepatita alcoolica si un diabet ). In cele din urma am aflat ca a fost internat inainte de casatorie la spitalul de psihiatrie ca pacient al doamnei doctor Victoria Irimia, el recunoscand ca i-a fost pus diagnosticul de tulburare obsesiv compulsiva si accese maniacale probleme care vad ca l-au urmarit pe tot parcursul vieti. Boala si alcoolul facand zilnic di el un monstru.
Necazul cel mare este ca fostul meu sot se trezea in fiecare noapte la ora 3:30 si simtinduse rau din cauza alcoolului si a tulburari facea scandal noapte de noapte. Copii mei au avut mari probleme din cauza asta si la scoala si de sanatate. Fiul meu cel mare care acum 30 de ani, are acelasi diagnostic ca tatal sau si de 6 ani este pacient la psihiatrie. Nu Poate dormii noaptea si sta este o mare problema a lui. Copii erau mutati anual de la scoala, se certa si ameninta profesorii. Chiar de la gradinita in decursul unui singur an au fost mutati de trei ori.
Ce pot sa spun decat ca a fost si anchetat de procuratura.implicand toata familia pe langa nenumaratele reclamtii la politie. Chiar in decembrie anul 2020 a facut abuz de serviciu agresand cativa vecini care l-au si filmat, inregistrarile ajungand si la mine. Posed o inregistrare video facuta de socrul meu in care acesta era beat si ii abuza, aceasta aratand foarte clar ce spun eu aici.

Ma poate sfatuii cineva cu ce sa merg eu in instanta, proba video este luata in considerare ?
La ce se incadreaza faptul ca mi-a facut un cont fara sa stiu si semnand in fals ca sa folosesca in instanta datele mele ?
Marturisesc ca intelegerea intre noi era de a merge si a divorta civilizat la notar, sotul meu s-a razgandit intre timp iar eu trebuie sa fac o intampinare la acuzele care mi-au fost aduse si care imi aduc atingere.
Sincera imi este rusine sa merg cu aceste lucruri in instanta dupa atatia ani de convietuire si nu stiu cum sa procedez.
2 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mergeți la un av si discutați o sa va lamuriti cum decurge un proces de divorț,ce puteti solicită,ce puteti obtine etc.Nu aveti nevoie de probe video,audio care oricum nu sunt luate în considerare dacă partea adverse se opune si probele au fost obținute fără acordulnpersoanei respective.Dvs alegeți dacă vreți un divorț elegant,există n.variante ..
3 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Pot fi administrate și probe audio sau video.din ce scrieți ar trebui sa formulati și plângeți penale impotriva soțului. Cel mai bine consultati un avocat sa faceti o strategie pentru divort și sa va puteți apara competent
4 din 4 utilizatori consideră
acest răspuns util
Trebuie sa formulati cerere reconventionala prin care sa solicitati desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului, avand in vedere cele relatate mai sus.

Pentru admiterea cererii reconventionala trebuie sa solicitati si sa administrati in cadrul procesului de divort proba cu martori, inscrisuri, interogatoriul, planse foto prin care sa dovediti tot ceea ce ati mentionat mai sus. Sunt convinsa ca mai exista si multe alte lucruri pe care nu le-ati expus aici.

In ceea ce priveste inregistrarea video, aceasta nu poate fi administrata ca proba in cadrul procesului de divort decat in situatia in care sotul este de acord cu administrarea ei, dar este bine sa o depuneti la dosar chiar si in aceste conditii, intrucat instanta isi va face o parere care va rezulta din ceea ce ce contine aceasta inregistrare si va corobora acest lucru cu aspecte care rezulta din administrarea celorlalte probe.

Pentru violenta fizica si psihica exercitata de sot impotriva dvs. in timpul casatorie, infidelitate, potrivit Noului Cod civil aveti dreptul sa obtineti despagubiri.

Daca sotul nu doreste ca divortul se se pronunte de comun acord si a solicitat desfacerea casatoriei din culpa dvs., nu prea aveti ce sa faceti si trebuie sa va aparati si nu va puteti apara decat printr-o cerere reconventioanala.

Inteleg ca va este rusine sa expuneti toate aceste aspect in public si ca ar fi fost de preferat sa divortati amiabil la notar, motivate si faptul ca sunteti despartiti in fapt de 11 ani dar, avand in vedere ceea ce ati suportat din parte

Pentru contul pe care sotul l-a facut la casa de pensii pe numele dvs., puteti sa formulati plangere penala impotriva acestuia pentru savarsirea infractiuni de fals, uz de fals si in functie de circumstantele concrete este posibil sa fie
intrunite elementele constitutive si ale unei alte infractiuni. Oricum acest fapt trebuie folosit in cadrul procesul de divort.
1 din 7 utilizatori consideră
acest răspuns util
La divorț nu câștigă nimeni, se desface doar certificatul de căsătorie. "Strategia" cea mai bună este să mergeți la un mediator și pe cale amiabilă să desfaceți rapid căsătoria. Succes.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua! Luați legătura cu un avocat pentru că ceea ce relatati este foarte grav. Dacă mai sunteti in termen formulati întâmpinare si cerere reconventionala. Puteti folosi înregistrarea video ca proba în cazul în care este încuviințata de către instanța. De asemenea, puteti solicita proba cu expertiza psihiatrica si despăgubiri morale pentru prejudiciul care v a fost cauzat. Cel mai bine ar fi sa luati legatura cu un avocat.

Alte discuții în legătură

Divorț în lipsa acordului uneia dintre părți ContSters57553 ContSters57553 Daca nu vreau sa ii acord divortul sotului meu, acesta poate divorta? (vezi toată discuția)
Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)