Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 260 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Solicit sfatul dumneavoastra, sunt in divort cu fostul ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Solicit sfatul dumneavoastra, sunt in divort cu fostul sot dupa ...

Solicit sfatul dumneavoastra, sunt in divort cu fostul sot dupa o casnicie de 34 de ani si suntem separati de 11 ani.
Am aflat ca acesta a intentat actul de divort din culpa mea exclusiv, sustinand ca eu nu am muncit in sensul acesta creand chiar un cont in numele meu la casa de pensii si falsificand semnatura mea ca sa obtina date pe care ulterior sa le foloseasca impotriva mea.
In cererea de divort el sustine ca nu l-am ingrijit si am manifestat dezinteres fata de el. In realitate a parasit domiciliul pentru o alta femeie, in cele din urma afland de la el ca a fost vorba de mai multe aventuri. El este o persoana foarte violenta, are probleme cu alcolul de cand ne-am casatorit, de aici au rezultat batai si scandaluri chiar cu vecinii si are reclamatii la politie. Mentionez ca este politist local astfel de fiecare data cand am solicitat sprijinul politiei nationale acesta facea uz de functie. Asa a reusit si sa creeze contul la casa de pensii la care a semnat in fals iar documentul a ajuns in posesia mea.
Pe parcursul intregii casnici s-a purtat foarte ciudat, la doua zile isi schimba comportamentul, eu crezand ca este vorba doar despre alcool, pe care il consuma zilnic ( de aici are o hepatita alcoolica si un diabet ). In cele din urma am aflat ca a fost internat inainte de casatorie la spitalul de psihiatrie ca pacient al doamnei doctor Victoria Irimia, el recunoscand ca i-a fost pus diagnosticul de tulburare obsesiv compulsiva si accese maniacale probleme care vad ca l-au urmarit pe tot parcursul vieti. Boala si alcoolul facand zilnic di el un monstru.
Necazul cel mare este ca fostul meu sot se trezea in fiecare noapte la ora 3:30 si simtinduse rau din cauza alcoolului si a tulburari facea scandal noapte de noapte. Copii mei au avut mari probleme din cauza asta si la scoala si de sanatate. Fiul meu cel mare care acum 30 de ani, are acelasi diagnostic ca tatal sau si de 6 ani este pacient la psihiatrie. Nu Poate dormii noaptea si sta este o mare problema a lui. Copii erau mutati anual de la scoala, se certa si ameninta profesorii. Chiar de la gradinita in decursul unui singur an au fost mutati de trei ori.
Ce pot sa spun decat ca a fost si anchetat de procuratura.implicand toata familia pe langa nenumaratele reclamtii la politie. Chiar in decembrie anul 2020 a facut abuz de serviciu agresand cativa vecini care l-au si filmat, inregistrarile ajungand si la mine. Posed o inregistrare video facuta de socrul meu in care acesta era beat si ii abuza, aceasta aratand foarte clar ce spun eu aici.

Ma poate sfatuii cineva cu ce sa merg eu in instanta, proba video este luata in considerare ?
La ce se incadreaza faptul ca mi-a facut un cont fara sa stiu si semnand in fals ca sa folosesca in instanta datele mele ?
Marturisesc ca intelegerea intre noi era de a merge si a divorta civilizat la notar, sotul meu s-a razgandit intre timp iar eu trebuie sa fac o intampinare la acuzele care mi-au fost aduse si care imi aduc atingere.
Sincera imi este rusine sa merg cu aceste lucruri in instanta dupa atatia ani de convietuire si nu stiu cum sa procedez.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Adunati-va toate hartiile si dovezile pe care le aveti (inregistrari audio si video, hartii, diagnostice, etc) si folositi-le in instanta ca sa va aparati !
Lasati rusinea la o parte !
Ca sa va treaca rusinea, aveti in vedere ca judecatorii decid PE BAZA PROBELOR depuse la dosar.
Daca nu depuneti la dosar dovezile pe care le aveti in favoarea dvs, el poate castiga procesul !!
Tineti-va toate dovezile pe care le aveti, intr-un loc la care sa aveti acces doar dvs.
3 din 5 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Inregistrarile audio/ audio-video reprezinta mijloace materiale de proba, acestea pot fi folosite in procesele civile.

Daca apreciati ca se impune desfacerea casatoriei din culpa exclusiva, inaintati cererea de chemare in judecata, in aceasta forma.

Puteti solicita despagubiri, pentru prejudiciul emotional ce vi s-a cauzat, avand in vedere actele de abuz pe care le-ati suportat , de-a lungul mariajului.

Despagubirile se fondeaza pe raspunderea civila delictuala.

Varianta desfacerii casatoriei prin acordul partilor este cea mai energica, cea mai facila si rapida.

Dumneavoastra decideti ce modalitate de desfacere a casatoriei aveti in vedere.Gorj78 a scris:

Adunati-va toate hartiile si dovezile pe care le aveti (inregistrari audio si video, hartii, diagnostice, etc) si folositi-le in instanta ca sa va aparati !
Lasati rusinea la o parte !
Ca sa va treaca rusinea, aveti in vedere ca judecatorii decid PE BAZA PROBELOR depuse la dosar.
Daca nu depuneti la dosar dovezile pe care le aveti in favoarea dvs, el poate castiga procesul !!
Tineti-va toate dovezile pe care le aveti, intr-un loc la care sa aveti acces doar dvs.

Depuneti la dosar doar copiile, iar de probele originale aveti mare grija, daca spuneti c a este capabil de... orice. Este doar in sfat. Mult succes!
În cazul în care optați pentru divorțul prin acord, nu mai puteți cere despăgubiri din divorț pentru prejudiciul emoțional, fizic, etc. Una din condițiile admiterii cererii de despăgubiri din divorț (solicitate în cadrul procesului de divorț, prin cerere reconvențională) este ca instanța, în baza probelor administrate să pronunțe divorțul din vina exclusivă a soțului.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Divortul prin acord presupune ca sotii sa se inteleaga cu privire la realizarea divortului insa, in speta de fata doamna a
precizat ca sotul a renuntat la desfacerea casatoriei prin acordul sotilor la notar si a formulat cerere de divort in instanta, prin care a solicitat desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotie.

In acest caz, singura solutie este ca dna. sa formuleze cerere reconventionala prin care sa solicite desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotului.
Nu poate solicita instantei sa pronunte divortul prin acord, atata timp cat sotul a cerut prin cererea de chemare in judecata desfacerea casatoriei din culpa exclusiva a sotiei, intrucat o astfel de solicitare ar fi respinsa ab intio ( de la inceput) de catre instanta.

Si da, aveti dreptate, in cazul divortul prin acord nu pot fi solicitate despagubiri pentru prejudiciul suferit de unul din soti, ca urmare a abuzului fizic sau psihic exercitat de celalalt sot asupar sa in timpul casatorie.
Ultima modificare: Luni, 29 Martie 2021
Cristina CIUREA, Avocat

Alte discuții în legătură

Divorț în lipsa acordului uneia dintre părți ContSters57553 ContSters57553 Daca nu vreau sa ii acord divortul sotului meu, acesta poate divorta? (vezi toată discuția)
Divort Lala46 Lala46 Buna ziua El are o amanta de 3 ani si a depus actele de divort. Eu nu am bani de avocat, societatea la care lucrez este intr-o situatie financiara grea, are ... (vezi toată discuția)
Divort din culpa comuna cris_deo cris_deo buna seara. va rog sa-mi spuneti daca se poate divorta din culpa comuna chiar daca numai unul dintre soti a facut cerere? Pot sa introduc in actiune textul: \" ... (vezi toată discuția)