Buna ziua, am si eu o nelamurire si as avea nevoie de un sfat, am dubla cetatenie deci si Romana, cu domiciliu in strainate acum m'am intors acasa si ma lovesc de 2 probleme, una este de a obtine buletinul , deoarece hotarirea de divort, nu are apostila pe ea, mentionez ca atunci cand am divortat era in statul respectiv, si dupa ce am divortat la cativa ani m'am recasatorit, insa statul roman mi'a trascris actul de casatorie inainte in Romania si acum ca sa il anuleze imi cere hotarirea de divort cu apostila pe ea, mentionez ca statul Roman nu are coventie cu acel stat care sa poate elibera la consulat o apostila, si neputind sa obtin aceea apostila cum as putea totusi sa imi obtin buletinul de identitate in Romania doriind sa ma stabilesc cu domiciliu in Romania, si un al doilea aspect ar fi daca am drept de munca si care este este procedura ca cetatean roman cu domiciliu in strainate sa pot munci in Romania eu doresc sa'mi stabilesc domiciliu permanent in Romania)! Multumesc
Din pacate fara apostila nici-o instanta nu poate face recunoasterea. Deci...faceti o vizita in Cipru, ori imputerniciti pe cineva de acolo care sa va apostileze sentinta. Dupa care va indreptati catre instanta. Nu uitati cand mergeti la starea civila sa dati si declaratia la notar cu privire la nume. Daca dati se de sot/sotie sa-l puneti sa dea si el declaratie cu privire la nume daca aceasta nu scrie in sentinta de divort. E complicat dar nu imposibil.