avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 563 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Salut, Va rog sa imi dati un sfat. Locuiesc la et4 din ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Salut, Va rog sa imi dati un sfat. Locuiesc la et4 din 4 Am cumparat ...

Salut,
Va rog sa imi dati un sfat.
Locuiesc la et4 din 4
Am cumparat apt in 2017
Blocul are acoperis/sarpanta. Sarpanta nu e trecuta nicaieri in actele de vanzare-cumparare pt apartamentul meu
Ieri a fost o problema la acoperisul de la scara alaturata.A luat vantul tabla de pe acoperis.Preventiv, am sunat la asociatie sa vad pozitia lor, cum procedam daca s-ar intampla la fel si la scara noastra
Dna de la asocitiatie a zis ca responsabilitea imi revine mie, ca acoperisul e deasupra apartamentului meu. Acoperit facut fara autorizatie de nu stiu ce fost proprietar.
Eu am actele pe apartament, si nicaieri nu apare faptul ca acoperisul e bunul meu. Acoperisul deserveste blocul, nu apartamentul meu.
Cine raspunde pentru acoperis? Eu, ca proprietar, nu sunt raspunzator pt ce e in apartament + spatiup comun(din care acoperisul nu face parte)?
De ce as fi eu raspunzator pentru un acoperis al blocului fara acte, facut in 1990 (asa a zis dna de la asoc.) de cine stie fost proprietar, cu cine stie ce intelegeri la asociatie sau la vecinii de atunci
Cei de la primarie zic ca, fie cu acte sau fara, sarpanta e responsabilitatea asociatiei, e spatiu comun
Astept parerile voastre
multumesc
Ultima modificare: Marți, 30 Martie 2021
chelus, utilizator
Cel mai recent răspuns: eugenoctavian1968 , utilizator 13:07, 31 Martie 2021
Acoperișul este parte comună și asociatia se ocupa prin președinte si CEX de contracararea unei firme abilitate pentru repararea lui. Plata lucrării se face în baza CPI.


Danielcc a scris:

Acoperișul este parte comună și asociatia se ocupa prin președinte si CEX de contracararea unei firme abilitate pentru repararea lui. Plata lucrării se face în baza CPI.

Pai, cei de la asociatie zic ca fostul proprietar a facut-o fara autorizatie, deci nu tine de el, nu e parte comuna...
Zic degeaba. Prin lege administratorul este obligat să administreze imobilul în litera și spiritul legii. Adică pe românește, conducerea asociației nu se poate "spăla pe mâini" de acțiunea unui proprietar asupra părții comune; ei trebuiau să se asigure că orice acțiune, (construire, modificare, îmbunătățire, etc.), a părții comune se face conform legii!
Dar, (există și un dar), nu uita că trăim în România unde cel care are bani are dreptate, albul se face negru imediat dacă trebuie!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cota indiviza oji62 oji62 un dezvoltator imobiliar vine un imobil p+ 2 ( cu sarpanta) ; 6 apartamente, la 6 cumparatori; toti cei 6 proprietari au cota indiviza din casa scarii si ... (vezi toată discuția)
Acoperisul blocului este parte comuna? andrei_70 andrei_70 Am cumparat un apartament la ultimul etaj al blocului. Blocul are acoperis insa la momentul achizitiei apartamentului nu am cerut nimanui acte sau ... (vezi toată discuția)
Acoperis sarpanta Edu13 Edu13 Buna ziua. Acum 10 ani sora mea a cumparat un apartament la etajul 4, prevazut cu sarpanta construita de fostul proprietar impreuna cu vecinul de langa. Nu ... (vezi toată discuția)