avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 715 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Intr-un ap unde NU sta nimeni, 0 persoane ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Intr-un ap unde NU sta nimeni, 0 persoane ...

Am un ap pe care il inchiriez insa acum NU sta nimeni. 0 persoane din 15 ianuarie 2021.
Cu toate ca NU locuieste nici o persoana, Presedintele cu comitetul a hotarit sa treaca la toate cheltuielile 1 (una) persoana ca si cum ar locui in ap desi, ma repet, NU louieste nimeni, au motivat ei ca costurile fiind foarte mari, nu pot sa acopere cheltuielile si au hotarit ei ca: chiar daca NU locuieste nimeni in ap TREBUIE sa plateasca costul integral pe luna ca si cum AR LOCUI o PERSOANA!!! Intrebare: conform legii, acest lucru, ESTE UN ABUZ!!! Astept cu mult interes raspunsul dvs. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: vali m , utilizator 15:42, 31 Martie 2021
Nu toate cheltuielile de pe lista celor trecute lunar depind de numărul de persoane, sunt puține astea. Marea majoritate depind de proprietate, mai exact de cota parte indiviza. Cred ca ați înțeles greșit. Puteți cauta și citi legea 196 /2018 pentru detalii. Art. 82 din lege detaliază genul de cheltuieli ce se împart pe număr de persoane.


latka a scris:

Nu toate cheltuielile de pe lista celor trecute lunar depind de numărul de persoane, sunt puține astea. Marea majoritate depind de proprietate, mai exact de cota parte indiviza. Cred ca ați înțeles greșit. Puteți cauta și citi legea 196 /2018 pentru detalii. Art. 82 din lege detaliază genul de cheltuieli ce se împart pe număr de persoane.

Cunosc acest lucru, că se plătesc doar cheltuielile comune și iarna caldura, e de înteles! E firesc! Insă nu e legal să plătesti utilități pe care NU le-ai consumat! E un abuz din punctul meu de vedere! Nu poți incărca proprietarul pentru că așa vrei tu! Este o lege care trebuie respectată de toți! "Unde-i lege, nu-i tocmeală!" așa zice proverbul românesc cu multă înțelepciune! Mulțumesc! E absurd să plătești 500 lei pe Feb fără să locuiască nimeni in ap cu 2 camere! Mulțumesc!
Oamenii din conducerea asociației de proprietari se cred cel puțin Dumnezeu pe pământ!
Mulți dintre ei nu știu bine să scrie, nu au habar sau ignoră prevederile legale!
Într-o țară normală, derapajele acestea ar fi sancționate, aici n-ai să vezi așa ceva!
Sfatul meu este să vinzi, scapi de interacțiunea cu ei.
Să revii te rog cu vești dacă ai fost scăzut cu banii respectivi!
Pai...aveti de platit caldura, daca nu aveti repartitoare, caldura pt partile comune, salariile conducerii, curatenia.
La numar de persoane se trec o si nu veti plati gunoiul, lumina pe scara.Dar daca pana pe 15 ianuarie a locuit cineva acolo, va plati intretinerea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Plata asociatie simonasimona simonasimona de doi ani nu mai locuim la garsoniera, am facut cerere sa ne scoata de la plata asociatiei dar noi platim in continuare cheltuieli administrativesi apa ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli comune asociatie de proprietari alcaz alcaz Poate fi scutita o persoana de plata unor cheltuieli comune la asociatia de proprietari daca nu locuieste in apartamentul sau (fiind singurul locatar), care ... (vezi toată discuția)
Întreþinerea pentru un apartament nelocuit getafolescu getafolescu Detin un apartament în care merg rar, doar ca să aerisesc, dar mi se impune să plătesc întreţinerea. E legal? (vezi toată discuția)