Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 8358 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna ziua, Am cumparat un imobil in 2006 nefiind ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna ziua, Am cumparat un imobil in 2006 nefiind casatorit la ...

Buna ziua,
Am cumparat un imobil in 2006 nefiind casatorit la acel moment .Actele de vanzare s-au perfectat in 2013 dupa un proces printr-0 hotarare judecatoreasca care tine loc de act de vanzare -cumparare .In 2009 m-am casatorit iar in 2017 am divortat .Poate fi considerat imobilul bun luat inainte de casatorie ,avand in vedere ca 2013 am devenit propietar in acte pe baza hotarari judecatoreasca.Mentionez ca imobilul este intabulat pe numele meu iar pe hotararea judecatoreasca figurez numai eu.
Ultima modificare: Vineri, 2 Aprilie 2021
stefax_21, utilizator
Cel mai recent răspuns: stefax_21 , utilizator 09:06, 6 Aprilie 2021
Actele de mana pot fi folosite în instanță, ca proba și în cel mai bun caz pot valora antecontract.
De aceea se și perfecteaza vânzarea pe cale judecătorească.
Însă nicidecum nu sunt acte translative de proprietate și nu pot fi vreodată intabulate la Cartea Funciară.
In momentul de fata, intabulare a fost făcută pe baza sentinței civile.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
raluk0207, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va mulțumesc pentru recomandari.Achizitonarea imobilului s-a făcut pe baza unui contract de vânzare cumparare în trei rate in care eu deveneam proprietar după ultima rata (achitată în 2008). Instanta a constatat conform actelor depuse la dosar că eu mi-am îndeplinit clauzele contractuale plătind cele trei rate conform contractului.Constructorul trebuia sa termine construcția in 2 ani de la semnarea contractului și să perfecteze actul de vânzare cumpărare cea ce nu sa întâmplat.In hotărârea obținută din 2013 reiese clar dată când s-a semnat contractul și eșalonarea plăților.Intabularea sa făcut în 2013 in urma hotărâri judecătorești.Eu consider că este bun propriu luat înainte de căsătorie așa cum reiese din hotărârea judecătorească care ține loc de act de vânzare cumpărare chiar daca eu ma-m căsătorit în 2009 .Acest imobil este bun propriu sau comun?
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
stefax_21, utilizator
ce scrie in incheierea de intabulare ?
ce va face sa intrebati asta in 2021 ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vreau sa vând imobilul și să știu dacă am nevoie sau nu de acordul fostei soții.
In incheierea intabulării scrie că am cota de 1/1 și s-a făcut pe baza hotărârii judecătorești.
Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Aprilie 2021
stefax_21, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
na belea... e bun propriu.

Alte discuții în legătură

Autentificare antecontract vanzare cumparare teren GHITA71 GHITA71 Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu lamuriri aspura unei actiuni in judecata pentru autentificarea unui antecontract de vanzare cumparare teren. Mai ... (vezi toată discuția)
Modificare date carte funciara mireamirela mireamirela Buna ziua. As vrea sa stiu daca pentru un bun imobil dobandit inaintea casatoriei de sotie, este obligatorie (sau recomandata) modificarea numelui ... (vezi toată discuția)
Transfer de proprietate Klementina Klementina O persoana juridica vinde un imobil altei persoane juridice, intocmeste o factura, se incheie contractul de vanzare-cumparare, plata se va face la un termen ... (vezi toată discuția)