avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Daca vecinul de sus mă inunda și nu rezolvă ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Daca vecinul de sus mă inunda și nu rezolvă problema cui mă ...

Daca vecinul de sus mă inunda și nu rezolvă problema cui mă adresez asociației, asiguratorului sau la poliției.
Apartamentele sunt proprietății.
Va puteti adresa asiguratorului numai pentru reparatia curenta, dar solutia nu este pe termen lung, pentru ca asigurarea vizeaza un incident accidental, iar nu o problema constanta, datorata relei-credinte a vecinului. Pentru rezolvarea problemei, este necesar sa va adresati asociatiei de proprietari, solicitand intocmirea unui proces verbal la fata locului. Ulterior, notificati vecinul - de preferinta prin avocat- solicitandu-i sa efectueze reparatiile necesare intr-un anume termen . Daca nu rezolvati, adresati-va instantei.
Atat timp cat detineti asigurare facultativa,contactati asiguratorul ,verificati daca aveti consemnat riscul la inundatieDaca sunteti asigurat,asiguratorul va incheia dosar de dauna,va constata factorul ghenertor,va evalua prejudiciile si va avansa contravaloare prejudiciu,urmand sa recupereze suma prin actiune in regres impotriva vinovatului vecin sau asociatie de proprietari
Politia nu atre competenta in astfel de spete
Iar dupa ce va fi somat de cateva ori de catre asigurator sa plateasca pagubele sigur va fi mai grijuliu...
Cred ca problema este si neplacerea cauzata de inundatie si de reparatiile necesare (strans mobila, nefolosire camera (e) etc. ) Asiguratorul poate despagubi si aceste neplaceri? Ma indoiesc... Si o inundatie la 2-3 ani (deci nu prea des, ca sa dai vecinul in judecata sau sa anunti asociatia de locatari) nu este raiul pe pamnat!
desi poate nu va place, solutia e sa vindeti; am facut plangeri ani de zile la asociatie, la asigurator, la primarie, la politie etc. Nu stiu daca mi-a scapat cineva; asociatia spunea ca este vorba de o conducta din "zona comuna" nu avea bani sa repare, nu era interesata, nu stia sa obtina credit, nu vroia, nu-i pasa; faceti calculul costului plangerilor, avocatului, reparatiilor si stresului generat comparativ cu renuntarea la acea adresa...

Alte discuții în legătură

Inundatie apartament Cdefghi Cdefghi Buna ziua. In decursul unui an si cateva luni apartamentul parintilor mei a fost inundat de 3 ori de vecina care sta deasupra. S-au facut doar cârpeli, ... (vezi toată discuția)
Inundat fortat ! bfun bfun De 10 ani locuinta mea este inundata in mod frecvent atunci cand sunt ploi sau ninsori abundente, datorita unui vecin care imi foloseste acoperisiul casei pe ... (vezi toată discuția)
Asigurari-despagubiri marieta2404 marieta2404 Vi se pare normal in cazul in care inund un vecin noaptea(mi se sparge o teava), acesta cere despagubiri asiguratorului sau (ING) si acesta din urma (ING) imi ... (vezi toată discuția)