avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare cumparare

Buna ziua. Am o nelamurire. Socrii au decedat si la mostenire vin fiica acestora si fiul meu care este copilul fiului decedatilor ( la randul lui decedat in 2007 ) . La deschiderea succesiunii, s-a constatat ca socrii au vandut imobiliul fiicei cu o suma derizorie ( 20.000 lei ) . Intrebarea mea este : poate fiul meu sa anuleze prin instanta actul de vanzare cumparare , stiind ca, in zona unde se afla imobilul , preturile sunt in jur de 80-100.000 € ? Mentionez ca actul de vanzare - cumparare este simplu, fara clauza de intretinere sau renta viagera? Multumesc.
In actul de vanzare - cumparare se trece valoarea notariala. Intelegerea intre parti este altceva. Daca in act este mai mult nu se poate duce la judecata cu 20000 lei
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In actul de vânzare cumpărare se menționează prețul declarat de parti.
Taxele se percep la valoarea din expertiza, daca pretul declarat de parti este inferior.
Sunteti in confuzie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cata vreme pretul a fost remis, nu discutam despre o donatie deghizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună seara, in 1990 socrii mei au achiziționat un apartament ... Cristian Pisică Cristian Pisică Bună seara, In 1990 socrii mei au achiziționat un apartament iar 75% din suma provin din partea părinților socrului meu.(Este contract de vânzare ... (vezi toată discuția)
Probleme ttizza ttizza tatal meu are probleme psihice, amnezie, mai multe certificate medicale care atesta lipsa discernamantului. cat am fost la munca in italia, el fara sa se ... (vezi toată discuția)
E urgent ! am nevoie de ajutor ! uzufruct viager fenira fenira Tatal meu a incheiat un contract de vanzare - cumparare cu clauza de uzufruct viager in favoarea sa , obiectul contractului fiind imobilul (locuinta). In urma ... (vezi toată discuția)