Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 549 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Anulare contract vanzare cumparare
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Anulare contract vanzare cumparare

Buna ziua. Am o nelamurire. Socrii au decedat si la mostenire vin fiica acestora si fiul meu care este copilul fiului decedatilor ( la randul lui decedat in 2007 ) . La deschiderea succesiunii, s-a constatat ca socrii au vandut imobiliul fiicei cu o suma derizorie ( 20.000 lei ) . Intrebarea mea este : poate fiul meu sa anuleze prin instanta actul de vanzare cumparare , stiind ca, in zona unde se afla imobilul , preturile sunt in jur de 80-100.000 € ? Mentionez ca actul de vanzare - cumparare este simplu, fara clauza de intretinere sau renta viagera? Multumesc.
In actul de vanzare - cumparare se trece valoarea notariala. Intelegerea intre parti este altceva. Daca in act este mai mult nu se poate duce la judecata cu 20000 lei
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
In actul de vânzare cumpărare se menționează prețul declarat de parti.
Taxele se percep la valoarea din expertiza, daca pretul declarat de parti este inferior.
Sunteti in confuzie.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Cata vreme pretul a fost remis, nu discutam despre o donatie deghizata.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract v/c incheiat cu lipsa documente AlexGM AlexGM Se da urmatoarea speta: Se afla in desfasurare in instanta un proces in care se cere revocarea donatiei a unui contract de V/C a unui apartament al unui ... (vezi toată discuția)
Succesiune nefacuta, vanzare din masa succesorala Ggiulia Ggiulia Buna ziua, speta este urmatoarea (din pacate eu o cunosc doar aproximativ, dar sper ca elementele incerte nu schimba mult solutia; incerc pe aceasta cale sa ... (vezi toată discuția)
Anularea act v/c - declaratie falsa AlexGM AlexGM Mama mea in varsta de 73 de ani vinde fratelui meu cu contract de V/C apartamentul ei, de fapt o donatie mascata, neprimind nicio suma de bani, desi in ... (vezi toată discuția)