avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Mi s-a defectat teava de scurgere de la toaleta iar ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Mi s-a defectat teava de scurgere de la toaleta iar vecinul de ...

Mi s-a defectat teava de scurgere de la toaleta iar vecinul de dedesubt a gasit un instalator care cere 1950 RON pentru inlocuirea tevii. Este vorba de o teava de scurgere de toaleta (110 mm grosime) care trece pe o lungime de 2 metri prin spatiul de 50 de centimetri dintre tavanul fals al vecinului si planseul de beton de deasupra.
Vecinul a contactat el un instalator pe care il cunoaste dinainte si tine mortis ca numai cu el vrea sa lucreze, iar pretul este fix si nenegociabil de 1950 de lei.

In intelegerea dintre vecin si instalator este inclusa si demolarea completa de catre instalator a tavanului fals de 6-7cm zidarie urmand sa se faca inlocuirea cu tavan de rigips.

Eu nu am fost implicat deloc in negocierea initiala a intelegerii dintre instalator si vecin, pur si simplu mi s-a comunicat suma totala a lucrarii. Am fost refuzat vehement atunci cand am solicitat instalatorului defalcarea costului total pe activitati: demolare completa dupa mine nenecesara a tavanului fals si schimbare efectiva teava. Instalatorul m-a "amenintat" ca nu mai face deloc lucrarea si va sterge numele vecinului din agenda daca nu-si primeste banii pentru lucrarea convenita cu vecinul.

Cum vi se pare si cum ar trebui sa procedez? Ar trebui de implicat si asociatia de proprietari?
A fost un membru din comitet la constatare insa nu este nimic formal incheiat, nici un act de constatare.

Ca sa fie imaginea completa, un alt instalator a venit, a facut o spartura de 20 cm, a facut constatarea si a cerut 350 RON pentru schimbarea tevii, incluzand spargerea tavanului fals doar la capetele de teava unde se lucreaza.
Spargerea necesara a tavanului fals pe care al doilea instalator a solicitat-o inseamand dupa mine cam jumatate de metru patrat de spart la cele doua capete ale tevii, in total cam 1 metru patrat de tavan fals de spart din totalul de 6 metri patrati ai camerei.

Dupa mine nu cred ca ar trebui sa accept sa achit pentru demolarea completa a tavanului fals existent al vecinului si inlocuirea cu tavan de rigips atata timp cat pentru schimbarea efectiva a tevii acest lucru nu este necesar.
Propunerea vecinului este de a imparti pe din doua suma completa a lucrarii, adica cate 975 RON de fiecare.
Ultima modificare: Joi, 15 Aprilie 2021
alexberi, utilizator
Cel mai recent răspuns: Psihosex , utilizator 14:55, 26 Aprilie 2021
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da da, cel mai probabil..

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impartire cheltuieli reparatie tevi casa cu apartamente paulc3 paulc3 Buna ziua, Tocmai am devenit proprietarul apartamentului de la etajul unei case cu un singur etaj, la parter fiind un alt proprietar. Asa s-a impartit casa, ... (vezi toată discuția)
Ce trebuie sa fac? amk1243 amk1243 Vecinul de la etajul superior a inlocuit teava de scurgere de la bucatarie. Au trecut 7 luni si in urma lucrarii efectuate sus, la mine au aparut pete de ... (vezi toată discuția)
Teava scurgere vana... cine plateste? cme2097 cme2097 Buna ziua, vecina de sub mine se plange ca i se imbiba tavanul cu apa, de la scurgerea mea de la vana. Am fost la ea, am constatat problema. Am chemat ... (vezi toată discuția)