Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Împreună cu 10 specialiști de la EY România, KMPG România, Viboal FindEx și Dobrinescu Dobrev discutăm despre: TVA în comerțul electronic, SAF-T, analiza de risc fiscal etc. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Cum recuperez banii pe masina mea ?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Cum recuperez banii pe masina mea ?

Am o firma de taxi. In nov 2020 am inlocuit o masina din 2010 cu alta din 2016. Acelasi sofer. Acesta s-a oferit sa cumpere masina veche, cea din 2010, dar in rate. Am fost de acord, am intocmit un inscris in care am detaliat ratele si faptul ca ii voi emite factura la achitarea tuturor ratelor, el a semnat, eu am stampilat.

Dupa 2 luni a rasturnat masina, dauna totala. A decis sa o dezmembreze. Apoi si-a dat demisia, mi-a dat numerele de inmatriculare si certificatul de inmatriculare al masinii, dar nu a platit nici o rata.

Intrebare : cand il actionez in instanta pentru recuperarea contravalorii masinii, ma ajuta cu ceva daca o radiez din circulatie ? Sau poate instanta sa considere ca eu am radiat masina, deci mint ca sa obtin niste bani necuveniti de la un biet om nevinovat cu nimic ? Sa o radiez acum sau dupa introducerea actiunii ?

Va trebui sa demonstrez eu ca a dezmembrat masina sau va trebui sa justifice el ce a facut cu masina ? Ma gandesc sa cer sa imi restituie masina sau sa mi-o plateasca.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2021
leorot, utilizator
Cel mai recent răspuns: leorot , utilizator 21:27, 20 Aprilie 2021
Va recomand sa luati legatura cu un avocat. Sunt importante clauzele contractului.
Daca acel contract de vanzare cu plata in rate are data certa, atunci suma trebuie platita de cumparator.
Factura trebuia emisa la incheierea contractului si chitanta pentru fiecare plata efectuata.
Da, contractul are data certa. Am stabilit 12 rate lunare in valoare de 400 lei lunar, ultima rata fiind pe nov 2021. El nu a platit nici o rata, deci nu aveam pe ce sa ii dau chitanta.

Sa radiez masina sau nu ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua pustiull pustiull am si eu o problema acum 9 luni am cumparat o masina o dacie nova am fost cu vanzatorul am facut un act la o ghereta de langa udriste dupa 1-2 sapt mi-a ... (vezi toată discuția)
Contestatie rovinieta ciciilo ciciilo Buna ziua In 01 iulie 2010 am vandut prin contract de v-c un autoturism unei persoane. Am mers la Administratia financiara si am scos automobilul de pe ... (vezi toată discuția)
Radiere auto dupa 4 luni de la dezmembrare dangabrieldiaconescu dangabrieldiaconescu Buna ziua, Am dus la dezmembrare la Remat Vest, in Iulie 2010, o dacie veche avand imputernicire notariala de la proprietarul masinii (tatal meu). Am ... (vezi toată discuția)