avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Bună ziua am și eu o întrebare. Momentan eu ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Bună ziua am și eu o întrebare. Momentan eu locuiesc la bunica ...

Bună ziua am și eu o întrebare. Momentan eu locuiesc la bunica mea din partea tatălui țin sa menționez că nu este mama adevărata a tatălui meu părinți mei au divorțat acum mulți ani în urmă. Acum tatăl meu a venit sa își ceara drepturile aici la casă, el după divorț a plecat din casă nici de mine nu sa mai interesat pana acum când a venit sa zică ca are drepturi aici. Vreau sa știu dacă ar vrea el ar putea sa ma dea afara din casa dacă ar vrea. Mulțumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 18:43, 20 Aprilie 2021
Da. Daca tatal dv. este fiul bunicii dv. (chiar daca bunica nu este mama biologica a tatalui dar l-a adoptat), la decesul acesteia, tatal are un drept la mostenire. Dv. nu aveti un drept de folosinta a locuintei bunicii decat pe durata vietii ei, cu acordul acesteia. Dupa moartea bunicii, toate drepturile se transfera mostenitorilor sai. Dv. nu aveti un drept la mostenire a averii bunicii, ci un drept la mostenire a averii tatalui dv., dupa decesul acestuia. Daca tatal mosteneste casa bunicii dv., cu acordul acestuia puteti locui in imobil.
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Dar dacă eu am facturi pe ce am construit eu aici. Sau nu au nici o valoare
Tatăl este înfiat de bunica`? Dacă nu este înfiat nu are nici un drept după bunica.
Dar dacă bunica l-a înfiat, tatăl dvs este moștenitorul tuturor bunurilor, și dacă vrea vă poate evacua din casă, după moartea bunicii.

Dacă aveți martori și facturi că ați făcut îmbunătățiri, aveți un drept de creanță, dar trebuie să vă judecați în instanță.
Probele că ați investit, chiar și cu martori, au valoare în fața instanței de judecată.
Ultima modificare: Marți, 20 Aprilie 2021
Dapix, utilizator
Bunica când sa căsătorit cu bunicul tatal meu era mic. Ea la crescut
pare ca bunica e doar sotia bunicului si daca e asa, tatal dvs nu o va mosteni, il mosteneste doar pe taica-su.
Casa a cui e ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenirea klaus 11 klaus 11 Buna ziua,eu am fost infiat de bunicul meu din partea tatalui si actuala lui sotie de cand aveam 2luni,bunicul mai avand un fiu si o fiica + tatal meu (este ... (vezi toată discuția)
Drept mostenire tata alina281 alina281 buna ziua.Problema mamai mele este:tatal meu la moartea tatalui sau(unic copil)a fost infiat de bunici lui,deci rezulta frate cu tatal sau si unic mostenitor ... (vezi toată discuția)
Doresc sa stiu daca tatal de al 2 are drept la casa bunicilor mamei mele rost rost am o casa care a fost a bunicilor care au decedat si la rand a decedat si copilul lor adica mama iar eu am ramas in casa cu tatal de-al 2 vreau sa stiu daca si ... (vezi toată discuția)