avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice [Coronavirus - Covid-19] ... Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați ...
Discuție deschisă în [Coronavirus - Covid-19] Răspunsuri la probleme juridice, fiscale și economice generate de criza actuală

Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 ...

Ce dovezi științifice exista ca cei vaccinați împotriva Covid-19 nu transmit virusul daca sunt infectati după momentul vaccinării?

Formulez aceasta întrebare în contextul în care autoritățile romane și străine susțin că persoanele vaccinate împotriva virusului SARS-COV-2 nu mai sunt vectori de transmitere a bolii.

Implicațiile științifice sunt extrem de importante în contextul respectării drepturilor și libertăților fundamentale prevazute și garantate de Conventia Europeană a Drepturilor Omului și de Constituția României.

Valabilitatea acestei chestiuni de drept vizează toate statele care au semnat Conventia Europeană a Drepturilor Omului.
Ultima modificare: Sâmbătă, 24 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu contează ca oamenii sunt vaccinați:

,,Un grup de turiști români sunt blocați în Colombo, Sri Lanka, de câteva zile, după ce unul dintre ei a fost testat pozitiv. Românii spun că au plecat printr-o agenție de turism și susțin că s-au informat înainte să se urce în avion despre regulile din această țară. Cu toate acestea, s-au trezit că sunt băgați în carantină, după ce a apărut o măsură nouă. Agenția care s-a ocupat de grupul de turiști a transmis, pentru Digi24, că face eforturi pentru a-i ajuta să scape de măsura impusă de autoritățile din Sri Lanka."


[ link extern ]

Ati inteles întrebarea mea?

Cam ce ziceam eu...
Nu ca as fi anticipat ca ar fi pățit acesti oameni asa ceva...

Trebuie încheiate convenții intre state la un mod clar și sa existe o legislație care sa garanteze cetățeanului român o imunitate și o garanție în afara teritoriului statului român.
Imunitate cum au diplomații dar numai pe partea cu Covid-19.
Fara imunitate cu ce ar cara în valizele lor...ca nu sunt diplomați... turiștii...

Nu e mare lucru pe.plan juridic dar trebuie sa aibă ceva timp autoritățile...romane...
Bani castiga ele asa și ar cam trebui sa aibă și timp deoarece nu lucrează gratis...

Daca nu au timp.sau disponibilitate sa plece și sa vina altii...

Este fix ce va ziceam eu în privința problemelor...vaccinatilor...

Trebuie ca guvernul sa se implice în mod activ în aceasta privință.
MAE trebuie sa se descurce ca a cam somat de vreo 2 ani încoace...si iau salarii cam.degeaba...
Și ei cam par depasiti de împrejurări de vreo 2 ani...iar virusul a trecut pe lângă ei ca un Ferrari pe lângă un Logan...
Cred ca ar trebui resuscitati.
Asa s-ar impune...fara a fi insa obligati ca sa nu le fie incalcate drepturile...
Ultima modificare: Vineri, 30 Aprilie 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Nu e cam ce ziceati dvs., pentru ca zizeati altceva, erati "ingrijorat" de carantinarea la intoarcere, de catre autoritatile noastre, a celor care doreau sa plece in Grecia.

Deci nu e fix asta, e fix altceva, ce va doreati dvs. sa nu se ia nimeni dupa statele occidentale. Prin urmare Sri Lanka nu s-a luat si nu considera persoanele vaccinate cu ambele doze ca fiind necarantinabile.

Nu ai cum sa le impui nici o conventie.
Certificatul de vaccinare se pare ca va avea o valabilitate de 6 luni de la data rapelului.

,,În cazul infecţiei cu SARS, medicii au descoperit celule imune chiar şi după 17 ani. Vorbim tot despre o formă de coronavirus, apărută în China, în 2002. Dar, în cazul SARS-CoV-2, specialiştii nu sunt prea optimişti. Concluzia unanim acceptată este că anticorpii post-boală sunt prezenţi în organism 6 luni. Este şi perioada care va introdusă în certificatul verde."

[ link extern ]

Trebuie reglementată juridic situatia in care persoana vaccinata se întoarce în România după ce expira cele 6 luni de la rapel pentru a se evita carantinarea la întoarcerea în România.

Care este situația cu persoanele vaccinate venite din India și Nepal?
Am sa iau în discuție doar cetățenii din UE fără a discuta despre cei vaccinați veniți din alte state din afara Uniunii.


În lipsa unei convenții internaționale pentru evitarea unei pandemii omenirea va păți fix la fel în cazul în care vor apărea alti viruși mai mult sau mai puțin letali.
Prima treapta de apărare trebuie făcută la locul epidemiei și nu în țara de origine a cetățeanului posibil infectat sau neinfectat.

Exista posibilitatea adoptării unei convenții internaționale care sa prevadă anumite clauze care sa fie analizate din timp și statul sau statele cu epidemie sa accepte clauzele finale la momentul epidemic.
Clauzele pot fi multe și statele au dreptul de a formula rezerve la anumite clauze contractuale, asa cum se și procedează în dreptul internațional public.

Cat privește o conventie internațională referitoare la cei vaccinați se va ajunge și la.asa ceva peste câteva luni sau ani, în funcție de studiile referitoare la vaccin și eficacitatea acestuia.
Pe de alta parte, se va stabili ce vaccin sau câte dintre ele vor fi luate în seama la nivel mondial intr-un mod unanim acceptat.
Va mai dura insa o vreme pentru ca va trebui sa existe reciprocitate.
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Grecia a deschis oficial sezonul turistic pentru străini. Pot intra în Grecia turiști din țările Uniunii Europene, inclusiv români, din Marea Britanie, Israel, Rusia sau Statele Unite. Autoritățile elene cer dovada vaccinării, test COVID negativ sau o dovadă a infectării cu SARS-CoV2 cu cel mult 9 luni înainte de a intra în Grecia."

[ link extern ]

România are aceleași condiții precum Grecia?
Situatia din Grecia pare rezonabila.

La cat timp.se va face a treia doză de vaccin?

În UE se vorbea despre o.durata de 6 luni a valabilitatii certificatului verde.

In Israel nu cred ca mai merg în acest an.Desi, din punct de vedere pandemic tara pare sa fie sigura în prezent, exista ceva probleme cu palestinienii și nu este recomandabil dacă nu se lămurește situatia la un mod pașnic.
Problema este ca în Ierusalim vroiam sa merg.
Si in anul 2020 aveam în plan, gândind asa prin octombrie 2019, dar a venit pandemia.
Ultima modificare: Duminică, 16 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
,,Românii care vor să meargă în Italia o pot face doar dacă prezintă un test COVID negativ, fie unul PCR, fie unul antigen, efectuat cu 48 de ore înainte de intrarea în Peninsulă

La revenirea în România, persoanele vaccinate sau cele care prezintă un test PCR negativ nu sunt obligate să intre în carantină. În prezent, Italia se află pe lista galbenă a statelor cu risc epidemiologic."

[ link extern ]

Se pare ca Italia nu tine cont de persoanele vaccinate si cere test PCR.
Insa, nu cred ca le cere testul.PCR cetățenilor italieni care se întorc în Italia și sunt vaccinați.
Nu prea are logica...
Ultima modificare: Joi, 20 Mai 2021
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat

Alte discuții în legătură

Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Ar fi corect un act normativ prin care sa plătească statul testele PCR negative, iar pe.cele pozitive sa le plătească cei infectati cu Covid-19? Ma ... (vezi toată discuția)
Care teste rapide pentru detectarea virusului sars-cov-2 sunt ... CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Care teste rapide pentru detectarea virusului SARS-COV-2 sunt cele mai bune? Care teste pentru detectarea existentei anticorpilor in cazul virusul ... (vezi toată discuția)
Puteti va rog sa imi spuneti care sunt recomandarile statului/ ... carmen.manole carmen.manole Puteti va rog sa imi spuneti care sunt recomandarile statului/ guvernului roman referitor la calatoria in strainatate, mai precis in Orientul Mijlociu/ Dubai? (vezi toată discuția)