Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna ziua. As dori sa stiu cat de legal este, in contextul pandemiei ...

Buna ziua.
As dori sa stiu cat de legal este, in contextul pandemiei de Covid, sa recuperezi orele pierdute di cauza inchiderii magazinelor la alta ora decit cea normala?
Ex. Daca trebuie sa lucrezi saptamanal 40 de ore dar din cauza restrictiilor ajungi sa lucrezi 34-37 ore, este legal sa ti se ceara sa recuperezi orele pe care nu le-ai lucrat?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:30, 27 Aprilie 2021
Este posibil asa ceva, numai daca acest lucru a fost mentionat de angajator inainte de a solicita recuperarea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Programul inegal de munca si plata pentru acesta RAMONARAMMY RAMONARAMMY Buna ziua ! Am si eu nevoie de niște informații pe care nu le găsesc nicăieri explicate concret. Se da următoarea situație: In CIM este specificat ... (vezi toată discuția)
Repaus saptamanal Claudya1988 Claudya1988 Buna ziua. Lucrez la o farmacie si am si eu o nelamurire in ceea ce priveste programul nostru de lucru. Cand lucram in weekend noua ni se acorda inaintea ... (vezi toată discuția)
Recuperare ore din week-end? berta_ben berta_ben Un salariat a lucrat 4 ore intr-o duminica. Solicita 8 ore recuperare, adica dublu. Este posibil? Daca ne raportam la lege, ar trebui sa i se acorde 2 zile ... (vezi toată discuția)