avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Un salariat nu doreste sa comunice decizia de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Un salariat nu doreste sa comunice decizia de pensionare anticipata. ...

Un salariat nu doreste sa comunice decizia de pensionare anticipata. Pot solicita Casei de pensii decizia si in baza ei sa incetez de drept CIM salariat?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:53, 29 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Va puteti adresa Casei de Pensii ... Nici Codul Muncii si nici Legea 263/2010 nu sunt clare in aceasta privinta , pentru că nu stabilește cine, când și cum face comunicarea deciziei de pensionare către angajator, pentru a declanșa raportul juridic de încetare de drept a contractului individual de muncă. Totodată, nu stabilesc dacă angajatul, ca titular al deciziei de pensionare, are obligația de a o comunica sau nu angajatorului.
Ultima modificare: Joi, 29 Aprilie 2021
Cornel Vasile, Consilier juridic

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Data emitere decizie pensionare anticipata ionutght ionutght Buna ziua Casa de Pensii transmite catre angajator o instiintare privind emiterea deciziei de pensionare pentru unul dintre salariatii sai. 1.Data de ... (vezi toată discuția)
Incetare cim in cazul pensiei anticipate partiale nicusan nicusan Casa de Pensii trimite unitatii adresa prin care comunica emiterea deciziei de pensionare anticipata partiala.Unitatea ia cunostinta de aceasta , sa zicem la ... (vezi toată discuția)
Pensionare anticipata Bora Irina Bora Irina Va rog sa ma lamuriti: daca un salariat solicita inscrierea la pensionare anticipata, este obligatoriu sa inceteze contractul individual de munca in momentul ... (vezi toată discuția)