Buna ziua,
Recent mama mea a fost victima unui accident rutier, pe trecerea de pietoni, soldat cu decesul mamei.
Am inteles de la domnul politist ca se va deschide un dosar penal si un proces.
Va rog din suflet sa ma informati care sunt pasii si care este procedura in acest caz si ce ar trebui sa fac eu, ca sa imi usurez situatia disperata.
Multumesc,
Asiguratorul RCA este al autorului accidentului si este unul singur.Firma de despagubiri este in fapt un negociator care face demersurile la asigurator ( firma de asigurari a soferului care a cauzat accidentul ) sa va dea despagubirea.Este o chestiune de oportunitate la care e greu sa va dea cineva un raspuns fiindca nu se poate cunoaste care este comisionul perceput de firma respectiva , daca se angajaza sa solicite si daune morale in instanta , sint firme care sint parteneri ai unor asiguratori tocmai in scopul ca acestia sa plateasca despagubiri cit mai mici posibil, etc. Trebuie sa discutati cu un avocat si probabil cu mai multe astfel de firme sa vedeti ce pot oferi acestea ca servicii.Problema cu un avocat este ca va cere , de regula , banii inainte pentru onorariu iar la firmele specializate pe despagubiri fac ele demersurile si va opresc comisionul lor la obtinerea banilor.Dumneavoastra trebuie sa va hotariti ce varianta este mai convenabila.
Sunt si firme serioase care au parteneriate cu avocati sau asociatii de avocati. Asa zisele firme de SRL le ajuta Clientii lor cu sfaturi si cu experienta prin care au trecut si de ce fel de solutii au avut ei parte. Pot sa aiba solutii de la mai multe Judecatorii, Tribunale sau Curti de Apel. Platesc si expertiza auto si de necropsie. Poate sa trimita si expert parte. IAR cand ajunge cazul in instanta ei doar urmaresc ce se intampla in instanta ptr ca rolul lor a fost preluat de avocatii parteneri.
E adevarta ca in final ei incaseaza banii,
Le opresc partea lor si restul le vireaza in conturile indicate de Clienti.
E adevarat cu NU toti sunt asa, de aceea trebuie atentie mare la selectarea firmei cu care veti merge in final.