avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale As vrea sa vand un bun imobil (o boxa de 1,5 mp).
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

As vrea sa vand un bun imobil (o boxa de 1,5 mp).

As vrea sa vand un bun imobil (o boxa de 1,5 mp) pe care am cumparat-o pe firma. Vanzarea se va face catre o persoana fizica.Sunt suficiente hotararea AGA, un contract standard de vanzare cumparare si o factura pe care sa o inregistrez in contabilitate? Eu sunt administratorul firmei. Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 5 Mai 2021
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: nutuconstantin , utilizator 14:02, 6 Mai 2021
Nu. Contractul de vanzare trebuie incheiat in mod obligatoriu in forma autentica, in fata unui notar public iar dreptul de proprietate asupra imobilului trebuie intabulat in cartea funciara.
Dreptul de proprietate este intabulat in cartea funciara in favoarea firmei. Nu exista o procedura simplificata de vanzare, fara a trece pe la notar?
Nu, orice un imobil, inclusiv o boxa, se vinde numai prin contract de vanzare incheiat in forma autentica.
Ok. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vinderea unui teren kaoelena kaoelena buna ziua,as vrea sa vand un teren pe care il am luat prin concesiune dar la care nu am facut cadastru si intabulare.cum as putea sa procedez.,eu sunt plecata ... (vezi toată discuția)
Cum pot sa devin proprietar ? Stelian Brotea Stelian Brotea Buna ziua, Dupa decesul tatalui eu si sora mea am renuntat in favoarea mamei, pentru a face succesiunea. Avem un teren intravilan de 1900 mp + casa, din care ... (vezi toată discuția)
Buna ziua am un antecontract de vanzare - cumparare a unei case ... nechinate nechinate Buna ziua Am un Antecontract de vanzare - cumparare a unei case incheiat intre mine si soacra mea acum 10 ani . Mentionez ca locuim amandoi in aceasta casa. ... (vezi toată discuția)