avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... e ilegal sa primesti mai multi bani decat in ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

e ilegal sa primesti mai multi bani decat in contractul de munca ?

Va salut! Un angajator vrea sa incheiem un contract de munca cu salariul minim, dar el sa imi vireze in cont mai mult de atat.
Intrebarea mea este daca e ilegal acest lucru ?
Iar daca este, repercusiunile le suporta angajatorul ? Sau si angajatorul si angajatul ? si care ar fi aceste repercursiuni ?
Cel mai recent răspuns: wps , utilizator 16:02, 11 Mai 2021
wps:
Daca angajatorul vrea sa treaca salariul minim pe contract iar restul ii da in contul salariatului, evident ca nu are intentia de a plati taxe si atunci aceasta se va realiza nu din contul societatii cum spuneti dvs (care sa presupuna taxe!), ci din cel personal. Este ilegal pentru angajator si un compromis pentru salariat.
Ultima modificare: Marți, 11 Mai 2021
RoxanaRamona, utilizator
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Fals. Eu am fost in situatia asta. Aveam un salariu de baza si grosul mi-l luam din bonificatii de santier, ore de noapte, prime de fidelizare si tot felul de alte prostii. Complet legal, cu fluturas cu tot ce trebuie. Dezavantajele sunt cele de mai sus, o zi buna

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stat de plata salarii lucyll lucyll Statul de plata salarii la o societate comerciala este document de confirmare plata salarii si este depus la ITM ? salariatii sunt obligati sa semneze aceste ... (vezi toată discuția)
Probleme la plata salariului negociat din cim. Bogde1 Bogde1 Buna ziua, O firma care declara in actele oficiale ca a platit salariile integrale (flutirasi de salarii, adeverinte emise si stampilate) dar in realitate ... (vezi toată discuția)
Litigiu contract munca radu_preda radu_preda Buna ziua. Sunt sofer de tir angajat in Ro dar conduc pe comunitate. Am fost angajat cu \\" salariu \\" 1200euro/luna dar am fost platit cu 12 eurocenti/km. Am ... (vezi toată discuția)